tiistai 12. marraskuuta 2019

Helppo DIY-koriste - ja vinkki hajujen neutralisointiin


Jääkaapissamme on ollut jo pitkään avattu IKEAn kahvipapupussi, jonka olen joskus hankkinut kuvauksia varten: kahvipavut toimii nimittäin hyvin esim. kahvikuvien esteettisinä täydentäjinä. Kahvikuvat ovat viime aikoina jääneet, joten pavutkin ovat olleet käyttämättöminä ja avattu papupussi on yksinkertaisesti unohtunut jääkaappiin. 



Ja yht'äkkiä, kuin salamana kirkkaalta taivaalta tajuan, että minähän voin hyödyntää nuo vanhat pavut, kun en niitä enää kahvikoneeseenkaan todellakaan laita. Muistin, että kahvipapujahan käytetään hajujen neutralisoijina ja niitä näkyy ravintoloissa, yleisö-wc:issä ym., missä ylimääräisiä hajuja halutaan häivyttää. 

Asiaa piti vielä ihan googlettaakin ja sain vahvistusta, että en ollut nähnyt unta, vaan kahvipapuja todellakin käytetään hajujen neutralisointiin ja niksin toimivuudelle on olemassa myös tieteellinen selitys; kahvi on tehokas hajuhaittoja vastaan, koska se neutralisoi bakteerikantaa ja bonuksena tuo mukanaan kahvin tutun tuoksun. 



Tieteellistä tai ei, mutta laitoin papuja keittiön ja ruokailunurkkauksen kippoihin ja sain kaksi kärpästä yhdellä iskulla; yksinkertaisen kauniit koristeet ja samalla vähennettyä ruoanlaitosta tulevaa käryä tai muita hajuaistia häiritseviä tekijöitä. 

Toimii tai ei, mutta kivoilta ne ainakin näyttävät!

Kahvin tuoksuisin terkuin

- Mirkka -