sunnuntai 7. elokuuta 2016

Olohuoneen parivaljakko


Sain viime talvena Instagramissa nähdyistä kuvista vision, että haluan kaksiosaisen olohuoneen pöydän. Alunperin hakusessa oli talonpoikaispöytä lusikkalaatikkoineen ja sille kaveriksi vanha pieni lypsy- tms. jakkara. Etsin, etsin ja etsin - tuloksetta. Pöytiä oli kyllä tarjolla eri puolella Suomea, mutta liian kaukana tai sitten postitus ei syystä tai toisesta onnistunut.
Muutin suunnitelmaa ja yritin etsiä kahta vanhaa puuarkkua; isompaa ja pienempää, jotka voisivat vierekkäin toimittaa olohuoneenpöydän virkaa. Sama tulos: ei löytynyt. Tyydyin osaani, lopetin aktiivisen etsinnän ja ajattelin, että sopivat tulevat eteen, jos ovat tullakseen. Ja niinhän siinä kävi, että yllättäen löysinkin sopivan pöydän nettikirppikseltä ja kaiken kukkuraksi kotikaupungin keskustasta - ja hintaakin vain 40 €! Kyseessä oli suht pienikokoinen kunnostettu 40-luvun ruokapöytä, ehkä vähän turhankin kunnostettu (lue: siisti), mutta se ei todellakaan haitannut siinä vaiheessa. Väri ja koko olivat passelit, joten ei muuta kuin sopimaan haku heti samalle illalle!

Kun saatiin pöytä kotiin ja oikealle paikalleen, rupesin miettimään, mistäs nyt jakkara tai muu kaveri pöydälle... Ihan huvikseni kokeilin aiemmin Kuopion rompepäiviltä kahdella kympillä ostettua täyspuista vanhaa arkkua, josko se mahtuisi pöydän alle - ja niinhän se mahtui! Arkku oli tosin liian matala, mutta se ratkaistiin laittamalla alle suht isot pyörät, jolloin saatiin korkeutta ja massiivisuutta juuri sopivasti. 

Koska isompi pöytä oli alunperin ruokapöytä, niin sehän oli aivan liian korkea sohvan eteen laitettavaksi. Eli ei muuta kuin saha (mieheni) käteen ja jalat sopivan korkuisiksi. Siinä se sitten oli: meidän "uusi" sohvapöytä - erottamaton parivaljakko!  


Lopuksi sisustajan intohimoisimpaan työvaiheeseen eli mitä pöydälle koristeeksi!?! Tämä koristelu- ja sisustusvaihe on minulle aina se mieluisin!Yllä pöytäparin ensimmäisiä stailauksia korkeilla kynttilänjaloilla. Ensimmäisessä kirpparilta hankitut vanhat lasipullot, joihin laitoin Clas Ohlsonilta löytyneet kynttilänpidikkeet. Alemmassa kuvassa myös kirppikseltä löydetyt kynttilänjalat ja korkeammalla pöydällä alennusmyynnistä ostetut alunperin pastellinsävyiset sipulimaljakot, jotka maalasin eri hopean- ja teräksensävyillä - nyt ne käyvät meidän kotiin. :)Tilasin netistä peltisen vaasin, jonka mitat olivat nettisivuilla huomattavasti pienemmät kuin todellisuudessa. Vaasi oli esteettisesti muuten niin ihq, joten en halunnut missään nimessä palauttaa sitä. Ja kunhan silmä tottui, niin vaasin kokohan oli just eikä melkein passeli. Sitten vaan miettimään, että millä sen täyttäisi... Sulkavillitykseni oli juuri kovimmillaan, joten täytettä ei tarvinnut kauaa miettiä, eli eikun suunnaksi Kalastusväline Rialinna ja strutsinsulkia ostamaan! ;) 

  

Arkun pääty on stailattu kaktuksilla ja kaukosäätimet piilotettiin Finnmarin uusvanhaan puulaatikkoon.


Sohvan viereisen komuutin stailaus muuttuu tasaiseen tahtiin. Komuutti on muuten yksi suurista aarteistani, joten siitäkin tulee varmasti juttua jossain vaiheessa. :)Yllä on tämän hetken olohuoneen stailaus. Arkun päällä oleva iso tarjotin toimii kätevänä kaukosäätimien säilytyspaikkana, eivätkä ne nyt satuta sisustajan silmää. ;)Tykkään sulka-vaasi -yhdistelmästä, mutta kaipaisin sulkien paikalle vaihteeksi jotain muuta - mutta mitä?!? Romanttinen kukka-ihminen en oikein ole, oksia näkyy taustalla jo muutenkin, joten mitähän se voisi olla... Onko ideoita? :)

Jaa-has, tuosta yllä olevasta kuvasta johtuen kahvihammasta rupesi kolottamaan, joten ei auta kuin raahautua kahvin keittoon.

Kahvilla tai ilman

- mutta nautitaan sunnuntai-päivästä! <3

Mirkka