tiistai 30. lokakuuta 2018

Lasipullo kynttilänjalkana, osa 1


m.newcomer

Illat pimenevät ja varsinkin viikonlopun hyggefiilis huutaa kynttilänvaloa ja -lämpöä. Niinpä viime talvelta jääneet kynttilät on kaivettu esille ja huvennutta kynttilävarastoa täydennetty uusilla. 

Vakiokynttiläkauppani on Tiger - tuo nykypäivän Tiimari. Tigeristä löytyy laaja värivalikoima kruunu- ja pöytäkynttiöitä. Olen jo jonkin vuoden ollut vannoutunut mustien kynttilöiden käyttäjä ja Tigerin kynttilät ovat tehneet vaikutuksen - sekä hinnallaan että laadullaan. Aiemmin käytin IKEAn valkoisia kynttilöitä eli värirepertuaarini on kasvanut huimasti, heh heh...

En ole valmis maksamaan kynttilöistä maltaita, kun ne kirjaimellisesti haihtuvat savuna ilmaan. Niinpä voinkin vuosien kokemuksella suositella näitä edullisempia kynttilävaihtoehtoja; laadullisesti minulla ei ole mitään valittamista ja tunnelmanluojina ne ovat vähintäänkin yhtä mahtavia kuin kalliimmat kanssasisarensa. 


m.newcomer
m.newcomer
m.newcomer

Jos kynttilärintamalla olen tiettyyn kaavaan kangistunut, niin toisin on kynttilänjalkojen kanssa. Mieli ja maku muuttuvat, joten ajan saatossa on tullut kerättyä kynttilänjalkoja ja tuikkukippoja kaapit täyteen. Niinpä ne ovat nykyisin ostokiellossa ja jos vanhat eivät kelpaa, pitää mielikuvitus laittaa hommiin ja loihtia vanha uudeksi.

Nyt  elän ilmiselvää pullokautta, joten ajattelin tehdä postaussarjan erilaisista lasipullo-kynttilänjaloista. Ensimmäisenä vuorossa ovat vanhat laboratoriokäytössä olleet lasipullot. Jossain vaiheessa pullot koristivat keittiökaappien päällä, mutta viimeisimmät vuodet ne ovat pölyttyneet varastossa ja odottaneet uutta tulemistaan. Onneksi en ole hävittänyt niitä, koska nyt niille löytyi uusi tärkeä tehtävä; kynttilänjalkana toiminen.

Mitäs tykkäät, toimiiko idea?

m.newcomer

Kynttilän lämpöisin tiistai-terkuin

- Mirkka -