torstai 12. syyskuuta 2019

Kotimme väripaletti - mistä se on saanut inspiraationsa?



Kotimme sisustus koostuu pitkälti ruskean, harmaan, mustan ja beigen sävyistä. Noudatan kyseistä värikarttaa melko orjallisesti, mikä voi vaikuttaa siltä, että koti ja sen sisustus olisi tylsä ja tasapaksu ilman huomiota herättäviä kontrasteja. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kun vastakohtia yhdistää keskenään, saa lopputuloksesta samalla sekä rauhallisen että kiinnostavan. Vastakohtina voivat olla esimerkiksi kova kivi ja pehmeä puu, tai lämmin ruskea ja viileä harmaa.



Kun katselin kotiamme normaalia tarkemmalla ja kriittisemmällä silmällä, lähinnä värisilmällä, huomasin ympäröivässä värimaailassa ja materiaalien kirjossa yhden yhteisen linjan. Sekä värit että struktuurit toivat mieleeni luonnon. Paljon ruskeaa puupintaa kera harmaan ja mustan, yksityiskohdissa elävää marmoria ja rosoista kiveä, ja pehmennyksenä vaaleita pellavan- ja viljansävyjä - unohtamatta tietenkään vuodenaikojen vaihteluja eli syksyisiä ruosteensävyjä.



Kuten keräämästäni kuvakollaasista hyvin huomaa, koostuu kotimme sisustus pitkälti aidoista luonnonmateriaaleista ja värikavalkadi on saanut inspiraationsa luonnon tarjoamasta väripaletista; pehmeistä ja kovista, puhtaista ja murretuista, hempeistä ja voimakkaista.



Tämä on sävyjen sinfonia, joka luo meidän kodissa rauhan ja josta meillä tykätään. 

Mitkä ovat sinun sisustusvärisi; minkälaisessa värimaailmassa sinä viihdyt?

Värikkäin syysterkuin

- Mirkka -