torstai 10. marraskuuta 2016

Maljakosta lampunjalaksi

 

Minulla on kaksi köysikoristeltua - "yllätys, yllätys" - ruskeaa lasimaljakkoa, iso ja pieni, jotka olivat palvelleet jo aikansa perinteisessä tehtävässään maljakkoina. Simsalabim! Sain vision ja maljakoiden kohtalona olikin muuttua maljakoista lampunjaloiksi! Elämä on. :)
Muutosprosessi kävi ihmeen helposti. Clas Ohlsonilta hankittiin lampunpidin, joka ei kaipaa lampunjalkaan tehtyä reikää johtoa varten, vaan johto kulkee lampunjalan ulkopuolella. Ei tyylikkäin mahdollinen viritys, mutta helppo ja yksinkertainen. Ja ennen kaikkea edullinen: pidikkeen hinta on vain 6,99 €!
Pienempi maljakko onkin toiminut tällaisena valaisinvirityksenä jo jonkin aikaa. Varjostimena siion ollut vaihdellen Pentikin beige- tai ruskearuutuinen Iida-varjostin. Nyt kumpaankin valaisimeen hankittiin Ikean Hemsta-varjostimet. Tarjolla oli juuri passelit koot eli 20 ja 36 cm. Kaiken kukkuraksi kotona huomasin, että Ellokselta hankitussa Clara-pöytävalaisimessa on aivan samantyylinen ja lähes samanvärinen varjostin. En voi ymmärtää, miten sisustajalle kävi tällainen moka, ettei muistanut tätä mainiota yhteensattumaa. Noh, onneksi tämä oli pelkästään positiivinen juttu, mutta pitänee silti vähän skarpata tulevaisuudessa!  Rakastan pöytä-, lattia- ym. pienten valaisimien tuomaa tunnelmaa, joten kattovalaisimet ovat meillä huomattavasti vähäisemmällä käytöllä. Ja koska valolähteet ovat pieniä, eivätkä ne valaise laajalti, valaisimia pitää tietty olla paljon. Kuten sisustustyynyjäkin. Ja torkkupeittoja. Ja kynttilänjalkoja. Ja tuikkukuppeja. Ja ja ja... Sisustajan lista on loputon. Mutta näinhän se on, että näyttävyyttä saadaaan määrällä ja massiivisuudella - tai näin ainakin selitän intohimoisen hamstraamisen itselleni. ;) Valoa päiviisi ja ennen kaikkea 

orastaviin talvi-iltoihin!

- Mirkka -