maanantai 7. marraskuuta 2016

Laukkufriikki vauhdissa Kreetalla


Eihän Kreetan reissusta pelkillä sisustustuliaisilla selvitty. Krooninen kenkä- ja laukkufriikki ei yksinkertaisesti voi palata Kreikan mantereelta ilman paikallisia nahkatuliaisia. Niinpä matkalaukkumme täyttyivät kotimatkalla kasalla uusia nahkahankintoja. 


Jo ennen reissuun lähtöä olin luetteloinut mieleeni, mitä haluaisin löytää kotiintuomisina. Rodoksen reissusta jäi positiivisesti kummittelemaan paikallisten nahkaliikkeiden runsas määrä ja laaja valikoima. Niinpä osasin varustautua Kreetaa varten tarjontaa natsaavalla "pakko saada" -tuliaislistalla. Listan kärkipäässä oli suuri nahkainen ns. viikonloppukassi ja iso vetoketjullinen nahkalompakko.Kun kauan odotettu Hanian kaupunkipäivä koitti, voitte vain kuvitella mitä ensimmäisenä tiedusteltiin paikallisilta vastaantulijoilta: no "nahkakatua" tietty. Ja voi sitä basaarimaisten nahkakojujen määrää! Olin taivaassa; ihanassa nahkantuoksuisessa ja mokkanahanpehmeässä taivaassa. 
Etsimäni iso nahkakassi löytyi jo toisesta liikkeestä, jossa kävimme. Mutta kun lapsi pääsee karkin makuun, niin lisää on saatava, eikä kierrosta todellakaan voinut alkumetreille jättää. Niinpä pistäydyimme lähes jokaisessa kujan kojussa ja hotellille palattuamme perheemme oli kasvanut useammalla uudella nahkaostoksella. Rouva oli onnellinen viikonloppukassin, kahden käsilaukun ja lompakon omistaja. Mies sai uuden nahkaisen "koululaukun" ja meidän Neiti Ekaluokkalainen uuden (tosin kankaisen) Frozen-laukun. Ja kaikki olivat tyytyväisiä - minä laukkufriikkinä ehkä vielä hitusen enemmän kuin muut. Tai sanoisinpa olleeni jopa onnellinen. 

Vai ei muka materiaali tuo onnea, heh heh...

Kauniita onnenhetkiä Sinunkin päivääsi!

- Mirkka -