keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Uusi Marimekon Urna-maljakko ja vanha IKEAn BESTÅ-tasoEnkös minä juuri äskettäin postannut siitä, kuinka maailmankirjat menivät sekaisin ja meille kotiutui Marimekkoa ja trendimaljakoita? Ja arvatkaa mitä? Tuon postauksen jälkeen meille tuli lisää Marimekkoa ja trendimaljakoita! 

Alkaako vankka omatyylini horjua ja sorrun jo trendivouhotuksiin? Ei, ei se niin mene, vaan Marimekko vaan taitaa maljakkomuotoilun ja minä yksinkertaisesti ihastuin, rakastuin ja loppujen lopuksi halusin ikioman Urnan kotiani koristamaan. Kaiken lisäksi minulla on tänä vuonna synttärit (tosi yllättävää!), joten maljakko oli synttärilahja itseltäni ja mieheltäni. Olisiko tämä riittävä perustelu maljakon hankinnalle?


Urnaa löytyy useammassa värissä, ja kevään uutuutena heleänä pinkkinäkin, mutta kävisikö se teidän mielestä meidän kodin habitukseen? Samaa mieltä; tosi kaunis maljakko, mutta ei meille. Väriskaalaa plaratessa pysähdyin joka kerta keltaisen maljakon kohdalle. Tuo rustiikin keltainen vain sopii kotimme värikartalle ja käy hyvin yhteen ruskeiden ja muiden murrettujen lasimaljakoidemme kanssa. 

Vai mitä tykkäätte, tuliko hutiostos? Meneekö synttärilahjani uusiksi ja "joudun" taas miettimään, mitä rouva haluaisikaan 45-vuotislahjakseen...

 
Arvatkaas muuten, mitä oikeasti haluaisin? Synttärilahjaksi tai ihan muuten vain... Huom. Aihe vaihtuu lennossa Marimekon maljakoista IKEAn tasoihin, joten yritä pysyä mukana kirjoittajan ailahtelevassa ajatuksenjuoksussa.

Haluaisin nimittäin uudet kuoret eteisen IKEAn BESTÅ -tasoomme. Hankimme kyseisen tason viime vuonna, enkä oikein löytänyt IKEAN valikoimista mieluisia BESTÅ-runkoja. Olisin toivonut, että seinään kiinnitettävä taso olisi ollut väriltään lähellä taustaseinän sävyä, mutta sopivaa väriä ei valikoimista löytynyt. Niinpä jouduin tyytymään kompromissiin ja tason väriksi valikoitui mustanruskea INVIKEN -viilupinta. Ei paras mahdollinen, mutta tuolloisista vaihtoehdoista parhain. Tumma väri uppoutuu seinän väriin ja kun kodin sisustus rakentuu pitkälti mustan ja ruskean ympärille, niin tämä oli passelein valinta.

BESTÅn hankinnan jälkeen olen tutustunut kotimaisia ovia IKEAn runkoihin valmistavaan Doorie-yritykseen. BESTÅ- ja PAX -kaappeihin saa uudet ovet ja peitelevyt, ja värivalikoima on juuri sitä, mitä tasoa hankkiessa hainkin. Mattamustat ovet ja peitelevyt mustalla marmorikuvioidulla kannella - oih, se olisi siinä!

Noh, näillä mennään ja onhan tuo Urna vaan tosi nätti tälläkin tasopinnalla. Kaunis maljakko on kaunis maljakko - ihan missä vain!


Auringonkeltaisin terveisin

- Mirkka -