sunnuntai 21. elokuuta 2016

Talonpoikainen vaihtui Ikeaan


Tietokonenurkkauksemme vanha, mieheni mummon peruja oleva talonpoikaistuoli joutui väistymään Ikean tieltä, nyyh. Yleensä meillä käy juuri toisinpäin, mutta nyt mukavuus voitti tyylikkyyden. Ja Ikean uudistuneen malliston ansiosta tyylikkyydestäkään ei jouduttu tinkimään! Teollinen sisustustyyli miellyttää kovasti ja Ikean Kullabergissa yhdistyi käytännöllisyys (pyörivä istuin, ergonomia ym.) ja ulkonäkö. Sehän on lähes kuin tehty vanhan Singerin kaveriksi. No joo, kumpikin edustavat täysin eri tyylilajia, mutta silti natsaavat hyvin yhteen. Vastakohdathan täydentävät toisiaan...
Tuoli kaipasi istuinpehmustetta (joka piti tietty saada heti samalla kuin tuolikin!), eikä Ikeassa ollut täysin tuolin istuinta vastaavaa pehmustetta. Päädyimme mustaan Ikean Malinda -pehmusteeseen, joka tuunattiin mieluiseksi. Pehmuste on tarkoitettu normituolille, joten tarrakiinnitys oli sivuilla, eli ei osunut nappiin työtuolin selustan kanssa. Miehen varastoista löytyi kaksi inttiaikaista (ja siitä on aikaa!) nahkaremmiä, joilla pehmusteen sai kätevästi kiinnitettyä selkänojaan. Viritin vielä ylimääräisen remmin selkänojan yläosaan visuaalista ilmettä lisäämään ja avot: työpiste teollisella tatsilla oli valmis!

 
 

Ikea on uudistanut mallistoaan, joten olipa mukava kierrellä pitkästä koko liike läpi. Viimeiset vuodet olen Ikeaa tarvitessani katsonut tuotteen myynti-/varastopaikan netistä etukäteen ja hakenut tuotteen nopeasti, ilman ylimääräisiä tuotteiden hiplailukierroksia. Ympärillä oli nyt niin paljon uudistunutta ja tyylikästä(!) tavaraa, joten nyt hiplailtiin, hiljaa ja hartaasti. :)

Mukaan lähti työtuolin ja pehmusteen lisäksi kuvissa näkyvä Hermine-huopa; ihana ruutukuvio ja värit kuin tehty meidän kotiin!  Värit käyvät makuuhuoneen maton kanssa kuin yks yhteen eli loisto-ostos! Ja kaupan päälle hyvä mieli hyvistä ostoksista - vielä näin seuraavanakin päivänä. :) Kiitos Ikea!

Kaikkea kaunista - kaikille teille! :)

Mirkka