lauantai 10. marraskuuta 2018

Verhotangoille lähtöpassit ja tilalle seinävalaisin


Kotimme verhot saivat viime keväänä kyytiä ja siitä lähtien meillä on elelty ilman verhoja - ja täysin kivuitta. Verhotankoja en kuitenkaan uskaltanut heti poistaa, jos verhojen kaipuu iskeekin syksyn saavuttua. Näin ei kuitenkaan ole käynyt ja tyhjät verhotangot ovat pistäneet silmään jo pidemmän aikaa. Niinpä ne saivat vihdoin lähtöpassit, ruuvireiät paklattiin piiloon, päälle tupruteltiin maali ja näin saatiin esteettinen rauha ikkunaseiniin.


Aiemmin ruokailunurkkauksen tunnelmavalaistusta hoiti tauluun kohdistettu ja verhotankoon kiinnitetty klipsivalaisin. Valaisimesta piti nyt luopua, koska sille ei enää ollut kiinnityspaikkaa. Valon lisäksi ikkunaseinä kaipasi kipeästi "täytettä", joten seinävalaisin oli luonteva ratkaisu ongelmaan. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: nyt valaistus toimii, eikä seinä näytä alastomalta.

Juuri sen oikean valaisimen löytyminen otti hetken jos toisenkin, mutta pitkä etsintä tuotti tulosta. Kun törmäsin &Traditionin Bellevue AJ2 -seinävalaisimeen, mikään muu vaihtoehto ei enää tuntunut yhtään miltään. Tanskalainen suunnittelija Arne Jacobsen todellakin osasi hommansa; valaisimen sulavalinjainen muotoilu mustalla mattametallilla ja messinkisillä detaljeilla - eihän tuollaista voi vastustaa!

Seuraavaksi vuorossa oli vertailu, mistä valaisin kannattaisi tilata. Päädyin nivalalaiseen Laatukalusteeseen luottamuksen herättäneen puhelinpalvelun sekä ennätysnopean toimituksen vuoksi. Olisin saanut valaisimen ulkomaalaisista nettikaupoista pari kymppiä edullisemmin, mutta nyt kotimaisen yrittäjyyden kannattaminen ja nopea toimitusaika painoivat vaakakupissa enemmän. 

Ja kyllä kannatti; jo seuraavana päivänä sain mallailla uutta valaisinta seinälle - uskomattoman nopeaa palvelua! Nyt tiedän, minkä yrityksen nettisivuille menen ensimmäisenä, kun seuraavan kerran tulee akuutti sisustustuotetarve. Btw, tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, ainoastaan tyytyväisen asiakkaan hehkutus. :)


Valoa sinunkin päivääsi!

- Mirkka -