tiistai 23. heinäkuuta 2019

Kuivatut kesäkukat: karun kaunista!Viime syksynä kukkapenkkiimme istutettiin kolmen erikokoisen laukan sipuleita. Iloiseksi yllätyksekseni ne kukkivat jo ensimmäisenä kesänään kuin vanhat tekijät. On ne vaan niin näyttäviä kukkaiskaunottaria, että moni muu jää kakkoseksi.

Olen nähnyt useissa sisustuskuvissa kuivattuja laukkoja maljakoissa ja ne jaksavat herättää katsojan huomion kuivan karunakin. Myös ruskea pukee hienosti tätä kukkapallukkaa, eikä se jää katsojalta silloinkaan huomaamatta. 

Yksinkertainen vaan on niin kaunista.Päätin siis kokeilla laukkojen kuivatusta vaikka sydäntä kylmäsi leikata kukkapenkistä kaksi komeaa yksilöä. Onneksi sinne jäi vielä laukkoja yllin kyllin, joten parin kukan häviämistä ei kukaan huomaisi. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta laukkojen kuivatuksesta, mutta luotto kuivatusmetodiini oli kova. Laitoin laukat huosuhengarin nipsuttimiin roikkumaan ja parin viikon jälkeen uskalsin siirtää ne maljakkoon. Pelkäsin, että jos siirrän kukat liian nopeasti maljakkoon, voi kukan varsi vääntyä painavan kukinnon vuoksi. Näin ei onneksi kuitenkaan käynyt, vaan kovin terhakkoina nuo näyttävät törröttävän Urna-maljakossa. 

Tässä vaiheessa kesää en vielä henno kuivata laukkoja enempää, mutta syksyn tullen niitä löytyy varmaan useammassakin housuhengarissa roikkumassa. Toivottavasti myöhemmin syksyllä ne ilahduttavat meitä myös maljakoissa. On ne vaan niin, kyllä ne vaan on - niin karuja ja kauniita.

Kuivatatko sinä kesäkukkia talven iloksi?

Karunkauniin kukkaisterkuin

- Mirkka -