tiistai 9. heinäkuuta 2019

Satu Nisun design kiinnostaa maailmallaTein loppuvuodesta 2017 blogipostauksen kuopiolaisesta design-suunnittelija Satu Nisusta ja hänen uniikeista vilteistä, postauksen löydät täältä. Tapasin Sadun ensimmäisen kerran Habitare-messuilla 2017 ja hänen viltit tekivät heti lähtemättömän vaikutuksen. Esitin Sadulle tuolloin, josko voisin tehdä tuotteista blogipostauksen: olivathan viltit jotain niin uutta ja erilaista sisustusrintamalla, että ilosanomaa oli pakko päästä jakamaan. 


 

Tuolloin elettiin tosiaankin syksyä 2017, nyt on kesä 2019 ja Sadun tuotteet ovat ihastuttaneet jo Suomen rajojen ulkopuolellakin. Tämä ei tosin ole mikään yllätys, ovathan tuotteet ainutlaatuisia koko maailmankartalla. Satu Nisu onkin kovassa nosteessa maailmalla; Vogue esitteli kesä- ja heinäkuun numeroissaan Sadun ylelliset sisustustuotteet, Tatler-lehti on tuonut jo kolmessa numerossaan viltit esille, ja  viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä portugalilainen designbrändi Brabbu on kiinnittänyt Sadun suunnittelijatiimiinsä. Satu suunnittelee ja valmistaa Brabbulle oman yksilöllisen sisustustekstiilimalliston. "WAU!" sanon minä!

Eikä suosio jää tähän. Satu Nisu Designin uniikkeja, suomalaisena käsityönä valmistettavia tuotteita tullaan esittelemään Suomen paviljongissa Dubain Maailmannäyttelyssä 2020! Ihan kylmät väreet iskee, kun kirjoitan tätä tekstiä - niin hieno juttu!Satu Nisu Designin kaikki tuotteet on kudottu innovatiivisella tekniikalla perinteisillä kangaspuilla Kuopiossa. Tuotetta voidaan käyttää vilttinä, seinätekstiilinä tai vaikka sängynpäätynä. Tekstiilin elävää pintaa voidaan myös hyödyntää sisätilojen akustiikan parantamisessa. Samaa tekstiiliä on nähty muotisuunnittelija Jukka Rintalankin mallistossa. Kudottu tekstiili ei siis ole ainoastaan yksilöllinen vaan myös todella monikäyttöinen.

 
 

Monikäyttöisyydestä kertovat myös nämä postaukseni kuvat. Sain kotiini kaksi Sadun vilttiä; mustan ja valkoisen. Alkuperäisenä tarkoituksenani oli ottaa kummastakin viltistä yhdet kuvat, mutta kun aloin miettimään hyviä käyttökohteita ja paikkoja vilteille, huomasin, että nehän sopivat pienessä kodissamme useampaankin paikkaan. Aivan kuin ne olisi varta vasten tehty kaikkiin noihin kuvauskohteisiinsa. 

Ja kyllä, olisin todella iloinen, jos voisin jättää ne kotiini; niin kauniita ja persoonallisia nämä tilan huomionherättäjät ovat!Jos mielenkiintosi heräsi ja haluaisit käydä livenä hypistelemässä näitä Suomen luonnosta inspiraationsa saaneita vilttejä, niin Helsingissä niitä löytyy Casuarinasta. Lisätietoja Sadusta ja vilteistä löytyy osoitteesta www.satunisu.fi. Jos haluat tutustua johonkin uuteen ja täysin erilaiseen, niin kannattaa käydä kurkkaamassa Sadun sivut! 


Inspiroivin design -terkuin

- Mirkka -


Huom. Tämä postaus ei ole kaupallinen yhteistyö. Haluan vain omalta osaltani jakaa muillekin tietoa tästä yksilöllisestä design-tuotteesta - tuotteesta, joka on huomioitu jo laajasti Suomen  ulkopuolellakin. Hyvä Satu!