lauantai 6. tammikuuta 2018

Studiokuvausten tuotoksia

 


Valmistuin joulukuussa sisustussuunnittelijaksi ja kaksi viimeistä opintopäivää olivat minulle ne kaikista antoisimmat. Kuten aiemmassa postauksessa jo kerroinkin, olimme ensimmäisenä päivänä Nougat Showroomilla Laura Seppäsen kuvausopissa. Laura johdatti meidät tilan ja miljöön stailaamiseen sekä kuinka lopputulos saadaan ikuistettua yhteistyössä valokuvaajan kanssa.Opiskelijat jaettiin kolmeen ryhmään ja jokaiselle ryhmälle annettiin oma kuvauskohde: keittiö, makuuhuone tai olohuone. Showroomin puitteet, huonekalut, kaikki ihanat sisustusesineet ja rekvisiitat olivat täyttä kymppiplussaa, joten minulle oli henk.kohtaisesti aivan sama, mikä huone napsahtaa kohdalle. Naps, nakki napsahti ja pääsimme touhuamaan makuuhuoneessa. Stailasimme reilun kymmenen hengen porukalla huoneen ja monen monista sisustuskuvista tunnettu valokuvaaja Pauliina Salonen kuvasi aikaansaannoksemme. 

Oli mielenkiintoista käytännössä kokea, kuinka kuvauspäivä etenee vieraassa miljöössä ja useiden eri ammattilaisten kanssa. Oman haasteensa loi vielä ryhmämme suuri koko, mutta sehän vain opetti toimimaan porukassa ja puhaltamaan yhteen hiileen. Ja kuten lopputuloksesta näkee; yhteistyö toimi, ja huoneen joka nurkka ja yksityiskohta stemmaa kokonaisuuteen.Seuraavana päivänä stailauksen ja trendien rautainen ammattilainen Susanna Björklund opasti meitä still life -kuvien luomiseen. Opintojen vihoviimeinen päivä vietettiin huippukuvaaja Martti Järven studiolla. Uu-la-laa, sanon minä! Voiko inspiroivampaa paikkaa ja päivää olla, ja kaikki tämä sinetöi kuukausien aherruksen - luksusta! 

Käytössämme oli hurjan kansainvälisen menestyksen saavuttaneen MUJI-brändin tuotteita, joista meidän tuli loihtia asetelmakuva. Kuvitteellisesti ja tyylillisesti kuvan piti sopia esim. Asun- tai Deko -lehtiin. Neljän hengen naisenergialla päädyimme kylpyhuone-teemaan. Asetelman työstäminen alkoi tuotteiden valinnalla ja idea alkoi rakentua rekvisiittavarastosta löytyneen sinapinkeltaisen taustalevyn ympärille. Siitä se sitten lähti: tavaroiden edestakas pyöritys, tuotteiden lisääminen ja karsiminen. Välillä kuvattiin omalla kameralla, jotta nähtiin, miltä kameran linssin läpi näytti.  Tämän lisäksi vielä hieman tavaroiden pyöritystä, lisäämistä ja karsimista. Pedantti työ kannatti, kaikki saatiin millilleen kohdilleen ja ryhmämme oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen (ja niin taisi olla kuvaajagurumme Marttikin). Lopullinen kuva nimittäin saatiin kameran muistikortille heti ensimmäisellä napin painalluksella. Harvoin kuulemma menee heti maaliin, mutta minkäs teet; kun homma on hanskassa, niin homma on hanskassa. Hih hih... ;) 

Hyvä me: Linda, Ilona & Olga - ja iso kiitos teille ihanaiset! ♥Olen onnekas ja päässyt kokemaan, miten erityyppiset kotikuvaukset ja haastattelut tehdään, ja kuinka TV-kuvaukset saadaan purkkiin. Kokemuksien listaan ovat kertyneet 
  • Unelmien Talo&Koti -kotijuttu, 2/2017 
  • Suomen kaunein koti -ohjelma, 2017
  • Piha ja parveke -ohjelma 2017
  • Savon sanomat -kotijuttu, 15.10.2017

Näiden huikeiden kokemusten lisäksi sain vielä olla mukana kahdessa erilaisessa kuvauspäivässä: olen kiitollinen.Kevyitä asioitahan nämä ihmiselämässä ovat, mutta arvaatkas mitä? Nämä kokemukset ovat silti tehneet minusta onnellisemman ihmisen. Elämä vie välillä yllättäville poluille, mutta nyt olen löytänyt sen oman polkuni. Toivotaan, että se vielä joku päivä vie perille asti.

Inspiroivaa viikonloppua

- minulla se menee tiiviisti kamera kädessä!

- Mirkka - 

  


Kuvat © Helsinki Design School

Tilakuvat
Opettaja: Laura Seppänen
Valokuvaaja: Pauliina Salonen
Tuotteet: Nougat Showroom

Asetelmakuva
Opettaja: Susanna Björklund
Valokuvaaja: Martti Järvi
Tuotteet: Muji ja kuvausrekvisiittaa