lauantai 13. lokakuuta 2018

DIY-kynttilänjalat ja maljakot: Paras matkatuliainen (ikinä)!

m.newcomer_visualist

Kerroin aiemmassa postauksessani markkinoilta löydetystä afrikkalaisesta virtahevosta, mutta ehdottomasti paras Espanjan matkan tuliainen olivat tyhjät kivennäisvesipullot! Huomasin nämä upotetulla 5-kuviolla koristellut lasipullot hotellimme ravintolassa ja siitä alkoikin viikon mittainen pullojen metsästys. Pulloja ei nimittäin ollut yleisesti tarjolla, vaan niitä sai ainoastaan a'la carte -listalta tilatessa. Suurimmalla osalla hotellin asukkaista näytti rannetta koristavan all inclusive -ranneke, eli listalta tilaajia ei viikon aikana ollut kovinkaan monta ja pulloja sai kirjaimellisesti metsästää.

m.newcomer_visualist
m.newcomer_visualist
m.newcomer_visualist

Tavoitteenani oli saada kolmen pullon kokoelma ja viisi viimeistä lomapäivää kolmikon haalimiseen menikin. Kyttäsin kärppänä pulloja ja olisittepa nähneet tarjoilijan ilmeen, kun pyysin saada hänen tarjottimella roskikseen menossa olleen tyhjän pullon. Toisen roska on toisen aarre, ja ilmeestä päätellen ei tullut epäselväksi kumpiko tämä tyhjä pullo hänelle oli. Samoin kävi, kun näin nuoren saksalaispariskunnan pöydässä tyhjän pullon ja menin kysymään voisinko saada sen. Sori, en tainnut pullojen haalimisellani ainakaan nostaa suomalaisten mainetta maailmalla... Näin jälkikäteen ajateltuna melkein hävettää. Tai tarkemmin ajatellen, ei hävetä yhtään. Pullothan ovat aivan huipputuliaiset - ja kaiken kukkuraksi ilmaiset!

Alkuperäinen ajatus oli jättää pullot kirkkaiksi, eli olisin irroittanut niistä vain etiketit. Parissa pullossa oli kuitenkin niin voimakkaat naarmut liukuhihnalla kuljetuksesta tms., että maalipinta oli loppujen lopuksi paras valinta. Maalasin pullot Prismasta ostetulla pienoismallimaalilla. Nämä pikkuruiset maalipurkit ovat olleet jo vuosia ykkösjuttu DIY-hommissa. Väriksi valitsin matta-beigen, joka osoittautui nappivalinnaksi - nyt pullot näyttävät aivan savipulloilta! 

m.newcomer_visualist

Kun bongasin pullot ravintolassa, ensimmäinen ajatukseni oli, että niistä saisi hienon maljakkorivin. Kolme maljakkoa rinnakkain ja koristeeksi pienet niput koristeheiniä tai jokaiseen yksi koukeroinen oksa. Näin syksyn tullen maljakkoidea kuitenkin vaihtui ja nyt pullot saavat palvella kynttilänjalkoina. Maljakkoaika voi tulla sitten keväämmällä ja silloinhan maalipinnankin voi halutessaan vaihtaa raikkaammaksi. O-hoh, siinä tuli näköjään taas yksi syy, miksi nämä olivat aivan voittamattomat tuliaiset: silmää miellyttävän muotoilun lisäksi pullot ovat tosi monikäyttöisiä! 

DIY-terkuin

- Mirkka -