lauantai 17. helmikuuta 2018

VIRKA-OFFICEN STAILAUS INSPIROIVAKSI

 


Vaidoin alkuvuodesta virkapestini työhuonetta ja täysin uudistetut tilat vaihtuivat vanhan kerrostalon neliöihin. Tiloihin, joissa on aikoinaan ollut lääkärin vastaanottoa ym. potilastoimintaa. Huoneen historiasta muistona on vieläkin mm. hauska vastaanottoluukku. 

Teoriassa uudet nurkat eivät kuulostaneet kovinkaan houkuttelevilta, eikä varsinkaan sisustuksellisesti inspiroivilta. En saanut kiksejä, en.
Mutta hei haloo! Kyseessä on 60-luvun talo 60-luvun hengellä! Olen aina ihastellut 50-60 -lukujen arkkitehtuuria ja kolme kotiani ovat olleetkin tuon ikäluokan taloissa. 

Niissä vain on sitä jotain...  Sitä jotain, mitä taitavinkaan arkkitehti tai sisustussuunnittelija ei saa loihdittua uudempiin tiloihin.Niinpä kun astuin ensimmäisen kerran tulevaan työhuoneeseeni, alkoi otsalohkoni sisustussuunnittelija-osio rullaamaan ylikierroksilla. Inspis iski täysillä ja eri visiot pyörivät kilvan päässäni. 

Hetken. Vain lyhyen hetken. Ja sitten se oli valmis: tulevan työhuoneeni sisustussuunnitelma!
Muutosmahdollisuudet olivat todella rajalliset, joten sisustussuunnitelma lienee liioiteltu termi. Mutta vahvan punaisen langan sisältämä suunnitelma kuitenkin. 

Tuon langan kudonta alkoi oikeastaan huoneen nurkassa olleesta poisto-tuomion saaneesta lääkärin anatomiataulusta. Taulussa oli vanhat keltaiseksi kulahtaneet mäntykehykset, jotka vain kaipasivat mustalla maalilla freesausta. Pienellä tuunauksella tehtiin ihmeitä - ja mieti; tämä "kaunotar" oli vaarassa joutua kaatopaikalle!
Taulu mustine kehyksineen saneli huoneen tyylin, eli simppeleitä mustia yksityiskohtia sinne tänne. Lisäksi pari traakkipuuta ja anopinkieli piristysruiskeiksi, tuolille harmaa lampaantalja vieraita pehmittämään, kynät pääkallo-kuppiin ja seinän korkkitaululle the Lehmä jöötä pitämään.


Miten tuo 80-luvun korkkitaulu ja korkki materiaalina voikin taas niin koukuttaa! Luulin, että se on jo osaltani so last season, mutta huomaan kauppakierroksilla kiinnittäväni heti huomion kyseiseen materiaaliin. Niinpä vesikannukin valittiin pelkän korkki-korkin vuoksi ja pitäähän juomalasilla olla henk.kohtainen alusensa, korkkia tietenkin!Helposti ja halvasti - sillä reseptillä on virka-officeni stailaus tehty. Inspiroi huomattavasti enemmän, kun puuduttavaa paperirumbaa pyöritellessä tällainen luova visualisti saa samalla ahmia esteettisiä elämyksiä! Motivaationsa kullakin... ;)


Inspiroivaa päivää & leppoisaa viikonloppua!

- Mirkka -