tiistai 12. maaliskuuta 2019

Andy Warhol tuli taloon!


Vihdoinkin! Siis vihdoinkin Andy tuli kotiin! Matka Ruotsin maalta Savon sydämeen oli yllättävän mutkikas, tai ainakin tosi kuoppainen. 

Kerroin helmikuun Deko-lehdessä kotimme sisustuksen vuodenaikavaihteluista. Meillä ei vaihdeta verhoja tai mattoja sesonkien mukaan, vaan  meillä vaihdellaan sisustusjulisteita. Uusi juliste vanhoissa kehyksissä saa tilassa kummia aikaiseksi!
  

Haavelistallani oli jo pidempään ollut Andy Warholin juliste "I never read. I just look at pictures". Osuvampaa tekstiä ei voisi ollakaan esteetikolle, joka ei saa sanoja pysymään samalla rivillä. Olen todennut, että silloin on parempi olla lukematta ja keskittyä vain kuviin, huom. kauniisiin kuviin. Ja jos kyseisen tekstin lomassa olevat kuvat ovat rumia tai tylsiä, niin silloin kannattaa vaihtaa lukukohdetta. Eli mitäs luulette; luenko mieluummin tieteellistä ja sivistävää kirjallisuutta vai kauniita kuvia pursuavia sisustuslehtiä ja -kirjoja? 

Andyn teksti tosiaan kolahti siihen malliin, että päädyin tilaamaan julisteen Ruotsin Moderna Museetista. Mietinkin jokin aika sitten blogipostauksessani, kannattaako julistetta tilata, kun postituskulut olivat samaa luokkaa kuin itse juliste. Pitkän pähkäilyn tuloksena päädyin siihen, että kyllä kannattaa. Tilasin julisteen ja tilaaminen kävi näppärästi, kuten ne yleensä käyvätkin. Mutta matkanteko Ruotsista Suomen Savoon kesti yllättävän pitkään. Kun paketti vihdoin saapui määränpäähänsä, huomasin heti sitä avatessa, että juliste oli pahoin ryttääntynyt. Itse pahvilaatikko oli moitteettomassa kunnossa, mutta julisterulla oli kuin nyrkillä pakettiin survaistu. Voitte siis arvata, miltä juliste näytti, kun se levitettiin suoraksi. Ei ollut suora, ei.


Vähän ehdin jo sivautella ärräpäitä ilmoille, koska ei ollut ensimmäinen kerta, kun Ruotsista tilattu juliste on pakattu huolimattomasti ja saapuu perille rypistyneenä. Tilasimme viime vuonna tyttärellemme Marcus & Martinus -julisteita ja sama juttu, eli oikomishoitoon menivät ennen kehyksiin asettamista. Reklamaatiota ei viitsitty tuolloin tehdä, kun julisteiden saaminen Kuopioon oli taas kestänyt luvattoman kauan, eikä uusia julisteita olisi millään jaksanut odottaa. Siis neitimme, en minä.

Moderna Museetin asiakaspalvelu toimi onneksi moitteettomasti ja reklaamatioviestin lähetettyäni oli uusi juliste meillä paljon ensimmäistä tilausta nopeammin. Ja siinä hän nyt on: Andy Warhol - viisaine sanoineen.


I never read. I just look at pictures.

- Mirkka -


P.s. Onko tuo taulun paikka satojen kirjojen vieressä hieman koominen? Kärsiikö taulun tekstin uskottavuus..? ;)