torstai 3. tammikuuta 2019

Pienen seinän pieni taulukollaasi


Eteisen uusi TON 30 -tuoli kaipasi ilmiselvästi yläpuolelleen jotain. Aiemmin seinää koristi mieheni lapsuudenaikainen viulu, mutta se sai tuolin tultua lähtöpassit. Niinpä eteisen tuoliseinä tuntui alastomalta ja kaipasi jotain. Mutta se, mitä tuo "jotain" olisi, pisti pohdituttamaan päivän jos toisenkin. Loppujen lopuksi päädyin tauluihin ja mieluusti kollaasintapaiseen tauluseinään. Olen haaveillut taulukollaasista jo pidemmän aikaa ja nyt minulla oli siihen sopiva seinänpätkä. Hirmuista revittelyä kapea seinä ei sallinut, mutta pienikin kollaasi riittäisi - pienihän on kaiken kukkuraksi kaunista.

Desenio on luotto-julistetaulukauppani. Valikoima on todella suuri ja lisäksi sivuilta löytää hienoja kuvia kollaasien rakentamisesta sekä esimerkkejä yhteenkäyvistä julisteista. Mutta kuten sanoin, valinnanvaraa riittää ja valinnanvaikeus iskee helposti. Niinpä nytkin sopivien julisteiden valintaan tuhraantui hetki jos toinenkin. Loppujen lopuksi päädyin kolmeen pystysuuntaiseen A4-kokoiseen kuvaan. Halusin, että kuvat käyvät esteettisesti toisiinsa, mutta esittävät täysin eri aiheita. Mukaan valikoituivat maapallo, sonnin sarvet ja iso A-kirjain. Kaikki kuvat sävysävyyn ja tietokoneruudulla ne näyttivätkin oikein hyvältä kokoonpanolta. 


Mutta kun kuvat saapuivat, näin heti, että nyt sisustajan silmä petti pahemman kerran. Juu, kyllähän kuvat sävyjensä ja tyylinsä mukaan kävivät yhteen, mutta kokonaisuus ei silti näyttänyt hyvältä. Ei siis auttanut kuin aloittaa julistesurffailu uudelleen ja samantien löysin itseni taas Desenion sivuilta. Harjoitus tehnee mestarin, joten kolme uutta julistetta löytyivät ihmeen nopeasti ja nyt oli jo tilatessa satavarma tunne, että tämä kollaasi tulee toimimaan. Loppujen lopuksi mustan TON 30 -tuolin kavereina poseeraavat pääkallo, vanha veturi ja kuumailmapallon tekninen piirustus - tosi looginen kolmikko, eikö? Täytyy myöntää, että sisustajankin "vankka" tyylitaju voi välillä horjahdella, mutta virheiden kautta voittoon ja nyt olen tyytyväinen kollaasikolmikkooni. Deseniolla oli joulun tienoilla hyviä tarjouksia, joten onneksi tällainen tuplatilaaminen ei vienyt konkurssiin - pelkkää säästöä vaan... Hih. 

Tämä oli hyvä harjoitusseinä kollaasin kokoamiselle. Seuraavaksi vuorossa olisikin tyttäremme huone ja kymmenen julistetaulun sommittelu ja seinälle kiinnittäminen. Huh, homma tuo jo asiaa ajatellessa hikikarpalot otsalle...

Kaikkea kivaa ja kaunista uuteen vuoteesi!

- Mirkka -