keskiviikko 13. helmikuuta 2019

TV-tason pieni tuunaus & iso muutos


Hankimme kaksiosaisen TV-tasomme ensimmäisen osan jo reilu kymmenen vuotta sitten Helsingin kotiimme. Sen jälkeen on muutettu Savon sydämeen Kuopioon ja koska nykyinen kotimme on edellistä hieman suurempi, piti TV-tason palikatkin tuplata. Kaksi tasoa oli juuri passeli olohuoneemme ikkunaseinälle, joten koko tasoa ei onneksi tarvinnut uusia. Taso on Niemen tehtaiden Gustav-sarjaa, joka on vieläkin markkinoilla, joten jatkopalan hankkiminen ei tuottanut päänvaivaa. 

Hintakilpailussa nämä kaapit häviävät IKEAn hinnoille, mutta uskallanpa väittää, että laadun puolesta IKEA jää kauas taakse. Koska kyseessä on taattua kotimaista laatua ja kaapit ovat jykevää umpipuuta, eivät ne ole ensimmäisinä poistolistalla, vaikka kaappeja ympäröivä kodin tyyli muuttuisikin ajan varrella.

Kun hankimme TV-tason kotimme oli maalaisromanttinen, eli sekoitus vanhaa talonpoikasta ja romanttista valkoista. Tuo tyyli sopi siihen aikaan sekä siihen kotiin. Nykyisin tyyli on pelkistetympää, tummempaa ja maskuliinisempaa, joten valkoinen taso koristeellisilla leikkauksillaan ei täysin tue tämän päivän tyyliämme. Mutta kontrastithan yleensä toimivat ja rikastuttavat sisustusta, joten niin saa tehdä nytkin!


Koska tasosta ei olla valmiita luopumaan, mutta jotain päivitystä  se kaipasi, päädyimme laittamaan kirkkaisiin lasiliukuoviin staattisen muovin. Samaa muovia, jota olemme laittaneet näkösuojaksi ulko-ovemme kolmeen pieneen ikkunaruutuun. Tämä Etolasta hankittu Linea Fix Zarame -staattinen muovi ei ole perinteinen kontaktimuovi, eikä kiinnity liimalla, vaan se kiinnitetään pintaan veden voimalla. Pinta kostutetaan tasaisesti ja muovi asetellaan pinnalle. Muovin alle tuli välillä pieniä ilmakuplia, mutta ne sai poistettua sormin tai viivoittimella muovin reunaan vetäisemällä. Ja jos jäljestä ei meinannut tulla tasaista, niin muovin poisveto lasipinnalta, veden lisäys ja muovin asettelu uudestaan - se oli siinä. Yllättävän helposti ja nopeasti sai siistiä jälkeä. 


Olohuoneen ilme rauhoittui kummasti, kun lasien takaa ei näy selvästi TV- ja hifitekniikka, tyttären elokuvat ja rouvan sisustusvarastot. Jos ikkunalasit olisi peitetty valkoisella läpikuultamattomalla muovilla, uskon, että taso näyttäisi massiivisemmalta ja huomiota herättävämmältä. Nyt saimme pienellä rahalla ja vaivalla suuria aikaan, eikä taso hyppää ikkunaseinältä silmille. Eron huomaa, kun katsoo toiseksi ylimmäistä kuvaa, jossa oikeanpuoleinen lasi on muovitettu ja vasemmalla on vielä kirkas lasi. Ero ei ole suuren suuri, mutta huoneen yleisilmeen kannalta merkittävä.

Tämä tuunausprojekti meni taas tykkäämääni sisustuspäivityslaariin, eli siihen, joka ei maksa paljoa, eikä siihen tuhraannu liialti aikaa. Vieraat eivät tod. näk. edes huomaa tätä päivitystä, mutta itsellä on fiilis, että taas saatiin pienesti suuria aikaan!

Tuunausterkuin

- Mirkka -