tiistai 14. elokuuta 2018

Viiden tähden Tallinnan matka


Olimme jo talvella luvanneet meidän neidille, että menemme kesälomalla Puuhamaahan. Mietimme mieheni kanssa kuumeisesti, minkälainen reissurinki Tervakosken ympärille tehdään, kun Helsingit ja Tampereet on jo niin nähty. Koska kotimaan tarjonta ei natsannut suunnitelmiimme, niin päätettiin lähteä oikein ulkomaille! 

Helsingissä asuessamme Tallinnassa tuli käytyä useamminkin, mutta viime matkasta oli reilu kymmenen vuotta. Nyt oli siis jo korkea aika päivittää kaupunki reissukartallemme. Ikävä Tallinnaan on ollut kova ja joka kesä Tallinna-kuume nousee, mutta matka on aina siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. 

Hyvää kannatti todellakin odottaa, koska Tallinna piti meitä niin hyvänä, että koko perhe ihastuttiin kaupunkiin. Eikä hotellivalinta yhtään laimentanut ihastusta...

 

Myönnän; meistä on vuosien varrella tullut hotellihifistelijöitä. 

Matkakohde ei valikoidu pelkän hotellin perusteella, mutta suuressa asemassa se silti on. Perusarjen piristykseksi on ihana välillä nauttia luksuksesta; priimatason palvelusta ja parantumattoman esteetikon vatsaa mukavasti kutittelevasta kauneudesta. 

Niinpä nytkin, kun valitsimme hotellia Tallinna-yötä varten, hotellit listattiin tähtien mukaan. Kuulostaa tosi pinnalliselta snobbailulta, mutta ei todellakaan ole sitä - hyi, pois se minusta! Hieman ristiriitaistakin, että panostamme hotelliin, jossa sinua kohdellaan kuin kuninkaallista ja samalla koen oloni vaivaantuneeksi ylenpalttisen palvelun vuoksi. Välillä tekisi mieli sanoa henkilökunnalle, että "Elekee, elekee! Minä oon ihan tavan tallukka; kyllä minä voin itse kaataa kahvin kuppiini tai kantaa laukkuni huoneeseen."

...ja sitten toisaalta taas nautin, että saan edes lyhyen ajan nauttia siitä kaikesta. Irtaantua arjesta.


Majoituimme sveitsiläisessä viiden tähden Swissotel -hotellissa. Rakennus on Tallinnan korkein, joten se tuskin jää keneltäkään huomaamatta. Kuten jo hieman pohjustinkin, niin panostimme lyhyeen matkaan täysillä. Ja juuri sen lyhykäisyyden vuoksi varasimme astetta paremman Executive-huoneen. 

Huoneemme sijaitsi 28. kerroksessa, joten näkymät olivat huikeat! Tallinna avautui allemme ja näytti myös toisen, sen aidon puolen kaupungista. Vanhan kaupungin perussetin lisäksi näimme, kuinka paikalliset asuvat ja arkeaan elelevät. Näkymät jatkuivat merelle saakka ja mm. aamiaishuoneesta näimme, kuin suuret risteilyalukset hissukseen lipuivat satamaan. 

Huonepakettiimme kuului pääsy samassa kerroksessa sijainneeseen loungeen, joka oli yllättävän mukava bonus huoneelle. Varsinkin meidän Neiti 9-vee oli loungesta aivan täpinöissään. Ja kieltämättä oli piristävää, kun jalat rakkuloilla kaupungilla kiertelyn päätteeksi pääsi nauttimaan erikoiskahveista, virvokkeista, leivoksista, hedelmistä ym. herkuista hulppeiden näkymien - ja virkistävän ilmastoinnin! - lisäksi. Myöhemmin illalla tarjolla olisi ollut lämpimiäkin seisovan pöydän antimia, mutta me olimme jo nautiskelleet pitkän kaavan mukaisesti Rotermann-korttelin Platz-ravintolassa. BTW: iso peukku Platzalle > kannattaa käydä makumatkalla!

(jos ihan rehellisiä ollaan, niin aina löytyy tilaa yhdelle jälkiruoka-annokselle, joten olihan niitä maistettava. Epäkohteliashan minä muuten olisin ollut, eikö?) ;)

 

Ja itse hotelli; se oli todellakin jokaisen tähtensä arvoinen! Jo aulaan saapuessamme tiesin, että tämä tyttö tulee tykkäämään. Nautiskelun lisäksi tutkin hotellia sisustussuunnittelijan pokat nokalla ja sain monia hienoa sisustusideoita kotiin tuomisiksi. Harvemmin olen esimerkiksi vessareissulla palannut hakemaan kameran, kun aamiaisravintolan WC oli vaan pakko saada tallennettua muistikortillle. 

 
 

Pikaisen visiitin vuoksi hotellin spa- ja sport -palvelut sekä hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitseva Horisont-näköalaravintola jäivät tällä kertaa kokematta, mutta mitä sitten! Pienelle ihmiselle riitti nämäkin nautinnot oikein hyvin. Ja vaikka matkan varattuamme meinasi yöunet mennä moisesta yhden yön majoitushinnasta, niin paikan päällä ei harmittanut enää tippaakaan.

Tallinna antoi meille pelkkää parastaan ja Hotelli Swissotel todellakin täytti kaikki odotukset. Ja vielä vähän enemmänkin.

 


Koko perheemme hurahti Tallinnaan ja Viroon ylipäätänsä niin totaalisesti, että suunnittelemme jo nyt ensi kesän lomareissua Tallinnaan ja Pärnuun. Ja jos sinne suunnalle lähdetään, niin eihän Latvian Riikakaan enää kaukana olisi. Hyvin suunniteltu on puoliksi matkustettu, vai miten se menikään...


Tallinna-terkuin

- Mirkka - 


P.s. Seuraavassa postauksessa kerron, mitä tuliaisia Tallinnasta tarttui mukaan - hienojen sisustusideoiden lisäksi tietty!