tiistai 22. lokakuuta 2019

Miten luodaan boho-tyyliä sisustukseen?


Sisustajana olen elänyt boheemin sisustuskauden, mutta nykyisin suosin yksinkertaisempaa ja pelkistetympää sisustuslinjaa. Syksy kuitenkin herättää uinuvan bohoilijan ja kun koti pukeutuu muutenkin hieman lämpimämpään kuosiin, kaipasi se mielestäni pienen ripauksen myös boheemiutta.Ripaus rennon ronskia bohoa on itse asiassa helppo toteuttaa. Tyylilinja ei rakennu pikkutarkasta pilkunviilaussisustamisesta, vaan nyt saa tosiaan olla rento ja ronski. Puukulhoja pöydille ja tasoille, massiivisia saviruukkuja oksa- tai heinäkoristeineen, (isotupsuinen) viltti rennosti sohvan nurkalle... - eipä se paljon muuta tarvitsekaan. 

Pääpointti on se, ettei lähdetä näpertelemään liian pikkunättejä ja -tarkkoja sisustusasetelmia, vaan tyyli luodaan muutamalla näyttävällä esineellä ja niiden rennon epäsymmetrisellä asettelulla ja sijoittelulla.Kompakti kotimme ei tarvitse montaa esinettä, kun tilan yleisilme on jo astetta boheemimpi. Olen aina vähän vierastanut pieniä kynttiläkippoja ja koristelautasia, ja nyt otettiinkin järeämmät kynttilänalustat käyttöön. Suuret puukulhot ja Brasiliasta tuotu käsintehty savikulho ovat täydelliset boho-tyylin luojat. Eikä puukulhoja ja -tarjottimia sullota täyteen kynttilöitä, vaan yksi ja ylväs kynttilä per kulho riittää oikein hyvin. Tällöin itse alunen pääsee oikeuksiinsa ja yksikin pöytäkynttilä jaksaa luoda ihanan lämmintä tunnelmaa ympärilleen. 

Värilläkin on toki väliä, eli hempeän pastellista kynttilää tai kulhoa en olisi ensimmäisenä yhdistämässä boheemiin tyyliin. Luonnon moninaiset sävyt ja puun elävä pinta ovat voittamaton yhdistelmä boho-tyylin herättämisessä kotiin. Jos haluat vähän vinkkiä boho-tyylin luomisesta, niin käy kurkkaamassa vaikka Zoco Homen nettisivut. Se on oiva esimerkki boho-tyylin värimaailmasta, ja kun lämpimät sävyt yhdistää viileän raikkaaseen valkoiseen, on yhdistelmä täysi kymppi!


 
Meidän kodin värimaailma on huomattavasti tummanpuhuvampi, mutta hyvin luonnon luoma väripaletti uppoaa tummempaankin sisustukseen. Pimenevät syysillatkin sen todistavat; tummalla pohjalla olevat puiset kulhot lepattavine mustine pöytäkynttilöineen vaan yksinkertaisesti toimii!

Bohoiluterkuin

- Mirkka -