lauantai 18. marraskuuta 2017

Habitaren helmi & kaksi stailaustaHabitaresta on jo hetki aikaa, mutta en voi olla palaamatta yhteen esillepanijaan ja tuotteeseen, joka ei ole lähtenyt mielestäni, eikä myöskään ole saanut ansaitsemaansa huomiota. Ennen pidempiä löpinöitä haluan täsmentää, että postauksessa ei ole kyse kaupallisesta yhteistyöstä tai muusta puolin jos toisin hyötymisestä. Kyse on ainoastaan hienon osaamisen ja tuotteen ilosanoman jakamisesta!

Haluan kertoa kuopiolaisesta Satu Nisu Designista, siis Satu Nisusta ja hänen upeista design-vilteistä. Satu on saanut vilttien suunnittelussa inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta; metsästä, sen  kivistä, lehdistä, sammaleista, eli kaikista aistein havaittavista luonnon antimista. Uniikit viltit ovat 100 %:sesti kotimaista kädentaitoa ja jokainen viltti valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaisesti Satun työhuoneella Kuopiossa, perinteisesti kangaspuilla kutoen. Kaikissa vilteissä pohja on villaa ja viltistä riippuen pintamateriaalit ovat polarfleeceä, harjattua collegea, keitettyä villaa, keinoturkista tai -nahkaa, puuvillavelouria ja pitsiä.

Kaiken kukkuraksi tämä käsityötaiteilija on tosiaankin Kuopiosta, eli saman kaupungin tyttöjä ollaan - Savo rules! Jos pystyn edes hiukkasen omalla panoksellani saamaan Kuopiota näkyvämmin Suomen sisustuskartalle, niin olkoon tämä se hyvä tekoni asian eteen.

Sain kaksi Satun vilttiä kuvattavaksi kotiini ja mietin pitkään, miltä kantilta lähestyisin asiaa ja tekisin postauksen. Satu kertoi, että musta viltti on alunperin suunniteltu miesten makuun, siis "miesten mallistoa", ja siitä sain idean, että haluan ehdottomasti kuvata viltin man cave:ssa. Miesten luolan löytyminen tähän hätään oli vähän turhan haastavaa, joten sellainen piti rakentaa omiin nurkkiin. Sisustustamme on aiemminkin luonnehdittu maskuliiniseksi, joten miesluolan stailaaminen ei tuottanut minkäänlaista ongelmaa. Päinvastoin olisin voinut jatkaa man cave -teemalla pidemmällekin huoneessa, eikä maskuliinisista sisustuesineistäkään olisi ollut pulaa. 

Ruskeasävyisen viltin halusin vastaavasti kuvata naisellisesta näkökulmasta. Näin jo silmissäni rokokoo-tuolille huolettomasti heitetyn viltin, lattialla sikin sokin olevat nude-piikkikorkkarit ja tuolin kulmalle myöhään kotiin tultua heitetyn puuterinsävyisen pitsiluomuksen. Ehkäpä sivupöydällä voisi olla eilisillalta jäänyt vajaa shampanjalasikin - kirkkaanpunaiset huulipunanjäljet lasin reunalla tietty! 

Tämän "stailistin" varastoista ei kuitenkaan löytynyt piikkikorkkareita tai pitsimekkoja, joten näillä mentiin. Musta viltti huusi ympärilleen sikarinsavuista ja konjakintuoksuista antiikkitiiliholvia ja ruskea viltti oli ilmiselvästi hienostuneempaa - ehkä hieman pikkutuhmaakin ;) - lady like -mallia. Missä ympäristöissä sinä näkisit nämä ihanuudet?

Oli aivan huikea kokemus päästä kuvaamaan vilttejä ja ihan oikeasti inspiroitua niistä! Tämä ei todellakaan ole pelkkää sanahelinää, vaan odotin kuin lapsi jouluaattoa, että pääsen stailaamaan viltit kahteen eri tyyliin ja kuvaamaan lopputuloksen. Kuvasin viltit peräkkäisinä päivinä ja kummallakin kerralla huomasin laulelevani samalla, kun keräsin kuvausrekvisiittaa pitkin kotinurkkia. Visualisoiminen ja stailaaminen; ne on juuri sitä, mitä palavasti haluaisin tehdä aamusta iltaan - ja vielä vaikka vähän illasta aamuunkin!

Onpa vilteissä taikaa tai ei, mutta minua ne inspiroivat sukeltamaan omiin mmielikuvitusmaailmoihini. Luulenpa, että nämä monivivahteiset, aisteja kutkuttelevat viltit saavat jokaisen kokemaan jotain maagista... ♥

Satumaisen lämpimin terveisin,

- Mirkka -