torstai 20. joulukuuta 2018

Annon maljakkoperhe kasvoi: Aarre sai kaverikseen Rauhan


Ihastuin jokin aika sitten Annon Aarre -lasimaljakkoon, josta voit lukea enemmän täältä. Maljakko on siitä lähtien ollut sohvapöydällä paraatipaikalla, enkä taida raskia siirtää sitä edes jouluksi muualle. 

Maljakko ei tarvinnut muuta kuin kukkapenkistä muutaman kuivuneen kukan varren ja se oli siinä. Tyylikäs maljakko ei kaipaa hienoja kukka-asetelmia, pari risuakin riittää luomaan esteettisen elämyksen. 


Annon maljakkovalikoima täydentyi juuri sopivasti joulun alla. Kun törmäsin netissä harmaaseen Rauha-maljakkoon, näin heti sieluni silmin, että se olisi täydellinen joulupöytäämme. Koristeeksi männynoksa, johon mahdollisesti pari pientä palloa, tai sitten ei. Pelkkä männynoksa, tai pari, isossa vaasissa on sekin yksinkertaisen tyylikäs.

Tilasin maljakon tosiaan sillä ajatuksella, että sen paikka olisi ruokapöydällä. Se käykin pöydälle täydellisesti; harmaa lasi mustalla pöytäpinnalla toimii oikein hyvin! Mutta kun on hienosti muotoiltu maljakko ja kokokin passeli, niin hyvinhän tuo kävisi myös vitriinikaapin päälle. Ja sohvapöydälle. Ja eteisen kaapin päälle. Ja makuuhuoneen tasolle. Monikäyttöinen maljakko, eli ei siis yhtään huonompi ostos!


Edellisessä joulukattaus-postauksen kuvissa kuivat heinät toimittivat joulukukan virkaa - yllättävän hyvin muuten tuokin toimi! Kuvausten jälkeen niputin heinät tiiviiksi kimpuksi ja laitoin kimpun Rauha-maljakkoon. Ettei nyt vaan tule käymään niin, että jouluna maljakkoa koristaakin kuivat heinät männynoksan sijasta... Olipa maljakon sisältö mikä tahansa, mutta Rauha tulee ainakin olemaan kunniapaikalla kotimme joulustailauksessa.

Mutta kuulkaas... Nyt on aika virittäytyä joulumoodille, viimeisten jouluvalmistelujen jälkeen rauhoittua juhlatunnelmiin ja miettiä blogimaailmaa vasta joskus joulun jälkeen. Siihen asti aivot laitetaan narikkaan ja someilu joulutauolle. 

Joulu se tosiaan tulla jollottaa, joten luvataanko toisillemme, että nautitaan aamusta iltaan ja sitten taas illasta aamuun? Hyvä, sovittu!

♥ Ihanista ihaninta joulunaikaa ♥

 - Mirkka -