lauantai 21. huhtikuuta 2018

Romanttisuudesta riisuttu makuuhuone

 
Milloin tämä keväthuuman tuoma pesänrakennusvietti oikein helpottaa?!? Vai onko kevät edes syyllisenä, koska tämä alkoi jo heti vuoden vaihduttua? Syvään huokaisten voin todeta, ettei loppua joka tapauksessa ole näkyvissä ja isommat sekä pienemmät sisustuspäivitysideat vain vilisevät pääkopassa.

Voimakkain boho-kausi on selätetty ja heti joulun jälkeen alkoi kodin päivittäminen pelkistetympään kuosiin. Jokainen huone on saanut osansa ja nyt vuorossa oli makuuhuoneen riisuminen romanttisesta talonpoikaistyylistä. Vanha Singer-ompelukonepöytä ja ladonlaudoista itse tuunattu sängynpääty ilahduttavat nyt toisten koteja. 

Työpöytänä toiminut ompelukonepöytä vaihtui yksinkertaiseen pöytälevyyn - simppeli is the best. Olen ihastunut seinään kiinnitettäviin huonekaluihin, jotka luovat tilaan avaruutta, kun jalat eivät vie lattiatilaa. Eikä ihastustani yhtään vähennä se, että siivoaminen helpottuu huomattavasti!

Tämä oli taas näitä "nollasta sataan sekunnin sadasosassa" -visioita, eli kun sain päähäni Singerin vaihtamisen pelkkään pöytälevyyn, piti se toteuttaa HETI. Netistä  ei löytynyt tarpeeksi nopeasti sopivaa mustaa pöytälevyä, joten oli otettava muut avut käyttöön. Ja nyt pitää taas kiittää kaiken hamstraavaa aviomiestä, joka oli säästänyt ylimääräisen hyllylevyn pätkän. Itsehän olisin moisen jo heittänyt kierrätykseen, mutta onneksi vastakohdat täydentävät toisiaan ja mies oli toiminut juuri päinvastoin. Pätkä oli passelinkokoinen, mutta valitettavasti valkoinen. Viime kuukausina on tullut sen verran maalailtua milloin mitäkin, että pensselin käteen ottaminen ei olisi voinut vähempää houkuttaa. Mutta mitäpä sitä ei sisustuksensa eteen  tekisi, eli ei muuta kuin loihtimaan valkoinen mustaksi. Onneksi varastoista löytyi (myös) täyskiiltävää mustaa Miranolia, joten näppärästihän kaikki loppujen lopuksi kävi. IKEAsta vielä EKBY LERBERG -hyllynkannattimet (samat vaihdettiin seinähyllyynkin) ja paketti oli valmis. Yksinkertaista, nopeaa ja ennen kaikkea edullista! Herääkin kysymys, että miten niin sisustaminen on muka kallista...

Tuosta Miranolista tuli mieleeni syy, miksi purkki jokin aika sitten hankittiin, ja siitä taas pulpahti ajatuksiini, että tuostakin maalausprojektista pitänee postata blogin puolella. Se voisi mennä vaikka otsikon "Aina ei mene niin kuin Strömsössä" alle. Huh. Palaan aiheeseen. ;)

Sängynpäädyn muutos kävi työpöytääkin nopeammin, eli työpaikan kahvipöydässä ohimennen maininta "olen muuten myymässä sängynpäätyäni", kaupat tuli samantien ja makuuhuoneeseen saatiin esteettisesti lisäneliöitä.

Btw, ei tullut muuten kalliiksi tämäkään muutos, päinvastoin.

Tällainen riisumisprojekti tällä kertaa. Mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavaa sisustusviiraustani...

Jatkuuko pesänrakennuskuume vielä sielläkin?

- Mirkka -