tiistai 5. helmikuuta 2019

Pikainen DIY-projekti ja puuvati muuttui savitarjottimeksi

 

Vaikka elämme vasta syvintä sydäntalvea ja pakkasenpuremia viikkoja on edessä vielä vaikka kuinka, on mieli silti jo askeleen edellä ja keväiset sisustussuunnitelmat alkavat valtaamaan ajatuksia. Talven lämpimät ja mausteiset kodin värit alkavat pikku hiljaa keventymään ja vaaleat oljen, okran ja saven sävyt pujahtavat sisustukseen. Pienissä erissä ja lähes huomaamatta, mutta pujahtavat silti. 


Pidän puisista kulhoista, vadeista ja tarjottimista. Niitä onkin kertynyt niin tummina kuin vaaleina, niin pieninä kuin suurina. Ensimmäisten aurinkoisten päivien ilmaantuessa lämpimät sisustusesineet kaipasivat rinnalle jotain raikkaampaa ja esteettisesti ehkä hiukkasen kovempaakin. Niinpä sainkin ajatuksen maalata vanhan puisen vadin savenväriseksi. "Savitarjottimella" saisin juuri sitä kaivattua keveyttä ja kontrastia, mitä kirkastuneet päivät vaativat kodin sisustukselta. Tai tällä ainakin selitän itselleni, miksi oli saatava jotain uutta jujua sisustukseen, hih hih...


H&M Home on ollut luottokauppani akuutin puukulhojen ja -vatien tarpeen iskiessä. Tällä kertaa halusin kuitenkin vaihtaa puun "saveen" ja muistin, että minullahan on yksi puuvati, jossa on värjäymä, jota ei saisi kuin hiomalla pois. Samaan syssyyn oivalsin, että "saveakin" löytyisi varastoista pikkuisen maalipurkin muodossa. Maalasin syksyllä Kanarialta tuodut kivennäisvesipullot kyseisellä mattamaalilla ja maalausprosessista jäi purkillinen käyttämättä. Lasipullot näyttivät maalaamisen jälkeen aivan savipulloilta, joten ajattelin, että sama maali voisi toimia puuvadinkin kanssa. Prisman askarteluosaston pienoisvärimaali on vakiotuote, kun haluan vaihtaa jonkin suht pienen sisustusesineen väriä tai kokonaista pintastruktuuria. 
Vinkki: Jos haluat muuttaa puun tai jonkin muun materiaalin "saveksi", onnistuu se helposti Revelin Email Color -pienoismallimaalin sävyllä 89 Matt.

Maalipurkkeja oli tosiaankin jäänyt vain yksi ja olin lähes varma, ettei se riitä haluttuun lopputulokseen pääsemiseksi. Mutta pienen pieni purkillinen oli yllättävän riittoisa, eikä minun tarvinut lähteä Prismaan maaliostoksille. Alunperin oli ajatellut, että haluan vimosen päälle tasaisen ja läpikuultamattoman pinnan, mutta yksi maalikerros jätti pinnan juuri sopivan rosoiseksi, jolloin "savi"vatini näytti ihan savivadilta.


Minä niin rakastan näitä sisustusideoita, jotka voi toteuttaa vaikka heti, aikaa ei tuhraannu puolta tuntia pidempään, eikä ne kaiken lisäksi maksa yhtikäs mitään!

Revelliä pintaan niin vanhakin näyttää nuoremmalta -terkuin

- Mirkka -