tiistai 5. helmikuuta 2019

Pikainen DIY-projekti ja puuvati muuttui savitarjottimeksi

 

Vaikka elämme vasta syvintä sydäntalvea ja pakkasenpuremia viikkoja on edessä vielä vaikka kuinka, on mieli silti jo askeleen edellä ja keväiset sisustussuunnitelmat alkavat valtaamaan ajatuksia. Talven lämpimät ja mausteiset kodin värit alkavat pikku hiljaa keventymään ja vaaleat oljen, okran ja saven sävyt pujahtavat sisustukseen. Pienissä erissä ja lähes huomaamatta, mutta pujahtavat silti. 


Pidän puisista kulhoista, vadeista ja tarjottimista. Niitä onkin kertynyt niin tummina kuin vaaleina, niin pieninä kuin suurina. Ensimmäisten aurinkoisten päivien ilmaantuessa lämpimät sisustusesineet kaipasivat rinnalle jotain raikkaampaa ja esteettisesti ehkä hiukkasen kovempaakin. Niinpä sainkin ajatuksen maalata vanhan puisen vadin savenväriseksi. "Savitarjottimella" saisin juuri sitä kaivattua keveyttä ja kontrastia, mitä kirkastuneet päivät vaativat kodin sisustukselta. Tai tällä ainakin selitän itselleni, miksi oli saatava jotain uutta jujua sisustukseen, hih hih...


H&M Home on ollut luottokauppani akuutin puukulhojen ja -vatien tarpeen iskiessä. Tällä kertaa halusin kuitenkin vaihtaa puun "saveen" ja muistin, että minullahan on yksi puuvati, jossa on värjäymä, jota ei saisi kuin hiomalla pois. Samaan syssyyn oivalsin, että "saveakin" löytyisi varastoista pikkuisen maalipurkin muodossa. Maalasin syksyllä Kanarialta tuodut kivennäisvesipullot kyseisellä mattamaalilla ja maalausprosessista jäi purkillinen käyttämättä. Lasipullot näyttivät maalaamisen jälkeen aivan savipulloilta, joten ajattelin, että sama maali voisi toimia puuvadinkin kanssa. Prisman askarteluosaston pienoisvärimaali on vakiotuote, kun haluan vaihtaa jonkin suht pienen sisustusesineen väriä tai kokonaista pintastruktuuria. 
Vinkki: Jos haluat muuttaa puun tai jonkin muun materiaalin "saveksi", onnistuu se helposti Revelin Email Color -pienoismallimaalin sävyllä 89 Matt.

Maalipurkkeja oli tosiaankin jäänyt vain yksi ja olin lähes varma, ettei se riitä haluttuun lopputulokseen pääsemiseksi. Mutta pienen pieni purkillinen oli yllättävän riittoisa, eikä minun tarvinut lähteä Prismaan maaliostoksille. Alunperin oli ajatellut, että haluan vimosen päälle tasaisen ja läpikuultamattoman pinnan, mutta yksi maalikerros jätti pinnan juuri sopivan rosoiseksi, jolloin "savi"vatini näytti ihan savivadilta.


Minä niin rakastan näitä sisustusideoita, jotka voi toteuttaa vaikka heti, aikaa ei tuhraannu puolta tuntia pidempään, eikä ne kaiken lisäksi maksa yhtikäs mitään!

Revelliä pintaan niin vanhakin näyttää nuoremmalta -terkuin

- Mirkka -

4 kommenttia:

 1. Hei kiitos kivasta vinkistä! Olen itsekin varsinainen tuunaaja ja aina on jokin projekti meneillään. Koluan ahkeraan kirppiksiä ja kierrätyskeskuksia - miten hyvä mieli tuleekaan kun saa pikkurahalla uutta ilmettä tai asetelmia.
  Voisin tähän lisätä vielä oman 'tunnuslauseeni': vähän meikkiä pintaan, niin... :) Ihanaa viikkoa sinulle!
  PS Osaisitko vinkata hyvän ja edullisen kalkkimaalin pikkupöydän mustaksi maalaamiseen?

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kuulla Maarit! Se on kaikista parasta kiitosta, kun kuulee, että jokin oma sisustusidea inspiroi muitakin - hienoa!

  Mulla sama juttu, eli kirppareita pitää aina silloin tällöin kierrellä, kun sieltä voi tehdä todellisia löytöjä. Eikä tuotteen pinnan tosiaankaan tarvitse olla täydellinen, kun sen voi aina tuunata mieleisekseen. Eikä muuten tule sitten toista samanlaista vastaan! ;)

  Kalkkimaalirintamalla olen aivan ummikko. En ole koskaan maalannut niillä, vaan ainoastaan ihastellut toisten aikaansaannoksia. En siis valitettavasti osaa auttaa sen suhteen. :(

  Kaikkea ihanaa ja aurinkoista sinne linjojen toiseen päähän! :)

  VastaaPoista
 3. Oi, kun siitä tuli kaunis. Muistinkin juuri, että minulla on varastossa yksi vati mikä on sisäpuolelta punainen, tästä voisin ottaa vinkkiä sen tuunaamiseen. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia - ja ihana kuulla, että inspis tarttui! :) Uudella maalipinnalla voi tosiaan saada ihmeitä aikaan ja minulle nuo Prisman pienoismallimaalit ovat olleet ihana tuttavuus. Purkki maksaa vain reilut kaksi euroa ja värejä on laidasta laitaaan. Kaiken kukkuraksi "sisustus"maalin voi kätevästi hankkia normaalilla kauppareissulla - edullista ja tosi kätevää.

   Mukavia maalailuja!

   Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |