tiistai 16. lokakuuta 2018

Kirjat kodin sisustuksessa

m.newcomer_visualist

Mieheni kerää sotahistoriakirjoja ja ennen kaikkea vanhoja sellaisia. Kirjoja on kertynyt jo satoja ja tonnin raja menee varmaan pian rikki (riippuu pitkälti kirppareiden tarjonnasta). Vaikka säilytystila alkaa olla jo kortilla, en silti ole nalkuttanut tästä harrastuksesta. Kirjat ovat nimittäin todella kauniita sisustuksen täydentäjiä. Varsinkin vanhat kirjat ovat väriltään ja tekstuuriltaan täydellisiä, ja etenkin nyt syksyn aikaan tekstiilikannet murrettuine sävyineen viehättävät sisustajan silmää. 

m.newcomer_visualist
m.newcomer_visualist
m.newcomer_visualist

Huomaan usein meneväni kirjahyllylle, kun tarvitsen asetelmaan tai kuvaan täydennystä. Kirjahyllymme on kieltämättä erinomainen sisustusrekvisiittavarasto; kirjaa löytyy joka lähtöön, joka koossa ja värissä.

Yksittäisten kirjojen lisäksi kokonaisen seinän peittävä kirjahylly on kotimme The Sisustuselementti. Se on ollut jo useammassa kodissamme hieman erilaisina kokoonpanoina. Edellisen kotimme olohuoneessa ei ollut tarpeeksi yhtenäistä seinäpintaa ja tuolloin ongelma ratkaistiin hyllysarjan kulmahyllyllä - sillä samaisella, joka vie nykyisin varastostamme luvattoman suuren tilan. Silti siitä ei uskalla luopua, koska vielä voi tulla se päivä, jolloin sitä tarvitaan jakamaan hylly kahdelle seinälle.

m.newcomer_visualist
m.newcomer_visualist
m.newcomer_visualist

Haaveenamme on, että joskus saisimme yhden (tai vaikka kaksikin) huonetta lisää ja tekisimme yhdestä huoneesta kirjasto-/harrastushuoneen. Olohuoneesta vapautuisi tuolloin paljon tilaa ja huoneen yleisilmeestä saisi seesteisemmän. Mutta nyt mennään näillä: seinän peittävällä kirjojen värikimaralla.


Värikkäin syysterkuin

- Mirkka -