tiistai 11. joulukuuta 2018

Tuulikaapin talvistailaus


Kuten edellisessä postauksessani kerroin, tekevät taljat talvikodin. Niinpä taljoja löytyy melkein jokaisesta huoneesta, eikä tuulikaappiakaan ole unohdettu. Pienessä tuulikaapissa on IKEAsta hankittu musta puupenkki, joka on kuin mittatilaustyönä meille tehty; penkin leveys on seinästä seinään ja syvyyttä just eikä melkein täydellisesti. 

Talven tullen penkkiä koristaa ja peffaa lämmittää penkille laitettava tummanruskea lampaantalja. Kun kylmenevä sää herättää kotoilufiilikset, pitää tuulikaappiinkiin saada lämpöistä tervetulo-tunnelmaa. Pisteenä I:n päälle talja saa kaverikseen talviteemaan sopivan sisustustyynyn.


Penkin alla on kaksi vanhaa koria, joihin kiinnitimme jo vuosia sitten pienet renkaat alle. Korien pohjaan on ruuvattu pohjan kokoinen vanerilevy, jolloin renkaat saatiin kiinnitettyä tukevasti huokoiseen korimateriaaliin. Koreissa säilytetään pipoja, huiveja, käsineitä ym. kulloisenkin sesongin asusteita. Korit ovat kovassa käytössä ympäri vuoden ja renkaiden ansiosta niitä on helppo liikutella. Lisäbonuksena vaatekappaleet ovat piilossa ja pieni tila pysyy järjestyksessä - esteetikko kiittää ja kumartaa!

Eteinen, ja monessa kodissa juuri tuulikaappi, ovat ne tilat, jotka toivottavat vieraat tervetulleiksi. Niinpä tilan käytännöllisyys vaatii usein suunnittelua, jottei vaate- ja kenkävuori ota vieraita ensimmäisenä vastaan. Pienillä avuilla, kuten tässä tilanteessa pyörillä olevilla koreilla, saa kompaktinkin tilan yllättävän toimivaksi. Lisäksi penkille taljaa ja tyynyä, niin tylsähkö tuulikaappihan muuttuu jo kotoisaksi!


Näin se koti päivittyy pikku hiljaa talviseen asuunsa. Ja juuri, kun kaikki palaset alkavat olla paikoillaan, koittaa kevät ja on aika riisua koti kevyempään kuosiin. 

On se hyvä, että meillä on nämä neljä vuodenaikaa; ei käy aika pitkäksi vaan pysyy sisustajakin toimeliaana!


Talvisin tiistai-terkuin

- Mirkka -