tiistai 20. marraskuuta 2018

Makuuhuoneen pieni suuri muutos: helmalakana vaihtui joustofroteelakanaan



Ei siihen kummia tarvita, kun huoneen ilme muuttuu kummasti. Jo aikoja sitten luonnonvalkoinen helmalakana vaihtui mustaan, ja nyt musta helmalakana vaihtui harmaaseen joustofroteelakanaan. 

Ajatuksena oli saada loputkin maalaisromantiikan rippeet makuuhuoneesta ja viime ajat koko helmalakanatsydeemi on tuntunut turhan raskaalta. Halusin sängyn jalat näkyviin ilmavuutta luomaan ja helmalakanan vekit tuntuivat nykytyyliin turhan romanttisilta.



Google on laulanut ja kaikki mahdolliset hakusanat käytetty, mutta juuri oikeankokoista tai -hintaista patjansuojusta ei ole löytynyt. Kunnes menin (monennenkohan kerran jo) Jyskin sivuille ja löysin sieltä muotoonommellun joustofroteelakanan. Väri oli vaaleanharmaa, joten se natsasi täydellisesti makuuhuoneen seiniin. Materiaalina frotee, joka tuntui ensin turhankin arkiselta, mutta loppujen lopuksi se on just hyvä. Sängyn runko uppoaa nyt väriltään sekä "mattaiselta" struktuuriltaan hyvin sängynpäätyseinään.



Ostin ensin yhden lakanan ja oletin, että se riittää peittämään kummatkin sänkymme patjat. Oletin väärin, eli yhteen patjaan lakana oli täydellinen, mutta toinen patja vaati oman lakanansa. Lakanoilla oli hintaa 15 euroa kipaleelta, joten sängyn päivitys ei silti tullut kalliiksi. 


Nämä on niitä pieniä juttuja, joilla saadaan suuria muutoksia aikaan. Ja just nämä on niitä kaikkein parhaimpia!


- Mirkka -