torstai 13. kesäkuuta 2019

IKEAn BESTÅ -kaapit saivat uudet tasot


Meillä on supersuosittuja IKEAn BESTÅ -kaappeja eteisessä ja makuuhuoneessa. Ymmärrän kyllä tuon valtaisan suosion; edullinen hinta ja yksinkertainen muotoilu, joka käy lähes tyyliin kuin tyyliin. Juuri tuon pelkistetyn ilmeen vuoksi minäkin olen ihastunut tähän sarjaan, eikä kaappien käytännöllisyys yhtään laimenna tykästymistäni. Kaapit ovat tosi monikäyttöiset niiden muunneltavuuden vuoksi. Meilläkin eteisen ja makuuhuoneen kokoonpanot ovat erilaiset; eteisessä on 40 cm syvä laatikko-kaappi -yhdistelmä ja makuuhuoneessa 40 cm syvä matala kaappirivi. Kummatkin on asennettu seinään, jolloin yleisilme on kevyempi, pieneen tilaan tulee ilmavuutta ja ennen kaikkea siivoaminen on suunnattomasti helpompaa.

Eteisen kaappi on väriltään ruskeanmusta, josta en ruskean ja mustan suurena ystävänä kuitenkaan ole oikein koskaan pitänyt. Olisin halunnut mieluummin kaapin vaikka koko mustana, mutta IKEAn valikoimissa ei löytynyt tuota väriä. Ja koska eteisen seinä on takoraudan- eli tummanharmaa, en halunnut valkoista tai muuta seinästä pomppaavaa väriä. Pointtina oli siis se, että kaapin väri uppoaa taustaseinään hyvin, ja tähän tarkoitukseen tarjolla ollut ruskean musta oli paras valinta. Mutta se ei silti tarkoita, että valinta olisi ollut hyvä. Väri on vaivannut minua aina ja nyt kaappi onkin maalausuhan alla, eli sen väri tulee vaihtumaan lähiaikoina. Kerron siitä projektista aikanaan sitten enemmän.

 

Makuuhuoneen kaapisto on perusvalkoinen. Tämänkin kaapin suhteen alkuperäinen ajatus oli saada kaapin väritys vaaleanharmaaseen taustaseinään sointuvaksi. Tarjolla ollut värivalikoima ei kuitenkaan vastannut toiveisiini, joten valkoinen oli helppo ja turvallinen valinta. Jotta valkoiseen saatiin hieman särmää, hankittiin sen päälle IKEAn musta lasilevy. Musta-valko yhdistelmä toimi harmaavaltaisesssa huoneessa mielestäni hyvin, mutta kiiltävä musta lasipinta taas ei. Se ei siis toimi missään ympäristösä. Joko arvaat miksi?

Jep, oikein! Mustassa pinnassa, ja eritoten kiiltävässä sellaisessa, näkyy pienimmäinenkin pölyhiukkanen. Juuri kun olet pyyhkinyt pinnan, näkyy siinä pölyä. Ja entäs kun pyyhkimisestä on mennyt pari päivää - huh! Niin innokas siivoaja en ole, että jaksaisin päivittäin siirtää tasojen esineet ja pyyhkiä pinnan, joten lasilevyt saivat lähteä. 

Btw, ei kukaan sattuisi tarvitsemaan kolmea 40 x 120 cm mustaa lasilevyä, halvalla lähtisi. 


Kummankin huoneen kaapistot olivat pari viikkoa ilman lasitasoja ja sitten satuin (taas) käväisemään doorie.fi:n sivuilla. Kotimainen Doorie valmistaa ovia ja peitelevyjä mm. BESTÅ-kaappeihin, joten käyn tasaiseen tahtiin kurkkimassa, mitä kivaa sivuilta taas löytyykään. Ja jos ei mitään itselle akuuttia satu olemaan tarjolla, niin katselen vain pelkkiä kauniita kalustekuvia ja inspiroidun niistä. Kuin tilauksesta tällä kertaa sattui olemaan meille passelit Concrete-päällyslevyt alennuksessa, joten hankintaa ei kauaa mietitty. Nopeasti varmistusmittaukset omista kaapeista ja sopivankokoiset levyt tilaukseen. Vain pari päivää ja levyt olivat meillä kotona. Huom. kotiovelle tuotuina ja paketista löytyneen ihanan suklaalevy-yllärin kera. Hienoa asiakaspalvelua ja todella hyvät on tasotkin! 

Seuraavaksi vain odotellaan sitä eteisen kaapin maalausinspiraatiota... Kesä ja pihatyöt meinaavat houkutella enemmän kuin maalinhuuruiset sisähommat...


Inspiroivin sisustusterkuin

- Mirkka -