tiistai 17. joulukuuta 2019

Joulun helpot & edulliset kynttiläasetelmat


Tasan viikko ja sitten eletään pari päivää astetta satuisemmissa merkeissä: joulu alkaa tosiaan olla jo ovella!

En ole kovimpia jouluhifistelijöitä, mutta pikku hiljaa joulufiilis on hiipinyt minunkin mieleeni. Joulumielen nostattajana on jo jonkin viikon ajan toiminut musiikki; ensin Jarkko Aholan Ave Maria -jouluklassikot ja H-hetken lähestyessä on siirryttyä astetta painavampaan jouluhengailuun Raskasta Joulua -levyjen myötä. Meillä ei oteta joulua liian kevyesti!

Tunnelmallinen taustamusiikki tuo joulujärjestelytkin mieleen ja mikäpä muukaan ajatuksissa olisi ensimmäisenä kuin sisustukselliset jutut. No joo, ruoka on prioriteeteissa myös kärkisijoilla, mutta nyt keskityttiin esteettiseen puoleen. 

Meidän joulu on joka vuosi pelkistetympi ja pelkistetympi, eikä kotiimme tänäkään vuonna tule montaa joulun elementtiä. Tyttäremme haluaa kuusen, ja jostain syystä ehdottomasti teko-sellaisen. Vanhemmat pääsevät kuusen suhteen todella helpolla, en siis valita, vaan tytär sakoon muovikuusensa - tänäkin jouluna.


Kuusen lisäksi jouluinen tunnelma luodaan kynttilöillä. Mustia ja harmaita pöytäkynttilöitä löytyy lähes jokaisesta huoneesta ja joulun aikaan niitä poltetaan aamusta iltaan. Kynttilänjalkoina toimivat erilaiset puu- ja savikulhot koristellaan ruokakaupasta hankituilla pähkinöillä, kanelitangoilla ja tähtianiksilla. Ja koska poikkeus vahvistaa säännön, saa joku kulho koristeekseen myös kahvinpapuja sekä viini- ja kuoharipullojen korkkeja.Joulun jälkeen koristeet kaadetaan takaisin pusseihinsa odottamaan seuraavaa joulua, joten paljon helpommaksi ja edullisemmaksi ei jouluisten kynttiläasetelmien teko voi enää muuttua.


Kynttilän tunnelmaa ja stressitöntä mieltä joulun odotukseesi!

- Mirkka -