tiistai 27. elokuuta 2019

Sisustuslöytö JYSKistä: TORRE-sementtipatsas


Koristepatsaat ovat jo pitkään olleet sisustushaave- ja -hankintalistallani. Olenkin ajan saatossa löytänyt joitain herkkupaloja kuten Finnmarin kipsipatsaat, jotka tuunasin kotiimme sopiviksi. Kesälomareissulta jäi käteen Heli Väisäsen terrakotan värinen savipatsas, johon olen edelleen todella tykästynyt. 

Ja jo tehtyjen löytöjen lisäksi seuraan somessa aktiivisesti Kristiina Haatajaa ja hänen tyylikkäitä savifiguureita. Toiveenani onkin joku kaunis päivä kotiuttaa hänen savityö meille.


Ja sitten törmään JYSKin pieneen sementtipatsaaseen, joka on aivan kuin joku Kristiinan savihahmoista! Väkisinkin herää kysymys, mistä idea tähän patsaaseen onkaan saatu... Rakastan tunteita herättävää aitoa taidetta ja haluan vaatimattomalla panostuksellani tukea taiteilijoita, mutta myönnän: Nyt hairahdin halpaan kopioon. En vain voinut vastustaa patsaan muotokieltä, eikä hintakaan ollut hidaste hankintapäätöksessä. Hintaa tällä 15 cm korkealla patsaalla oli vaivaiset 4,49 euroa, joten en vaan voinut vastustaa kiusausta...

Patsas löysi kotoamme heti oman kolonsa, mutta voin hyvin kuvitella, että sille löytyy useampikin sisustuksellisesti sopiva sopukka. Ja eihän JYSKin patsaan hankinta todellakaan poissulje mahdollisuutta, että jonain päivänä meiltä löytyy myös aito Kristiinan luomus. Esteettistä iloa tuoville esineille kyllä löytyy aina arvoisensa paikka!


Ja kuinka kerroksellinen, elävä ja kiinnostusta herättävä sisustus luodaankaan? No tietty yhdistämällä vastakohtia; vanhaa ja uutta, halpaa ja tyyriimpää, massatuotantoa ja uniikkia, designia ja "ns. ikeaa". 

Olkoon tämä siis synninpäästöni JYSKin patsashankinnan suhteen - ja nyt jatkan Kristiinan ainutlaatuisesta patsaasta haaveilua...


Esteettisiä ilonhetkiä toivotellen

- Mirkka