lauantai 16. kesäkuuta 2018

Samba ja sisustaminen ne yhteen soppii...
Viime viikonloppu oli huikea! Espalla tanssittiin Helsinki Samba Carnavalin rummutuksen tahtiin ja siinä sivussa koluttiin paikalliset sisustushelmet nurkasta nurkkaan. 


Helsingissä asuessamme mieheni oli aktiivisambaaja ja kun muutimme kotikonnuilleni Kuopioon 2012, jäi hänen rakas harrastus taka-alalle - nyyh. Vasta jälkikäteen olen tajunnut, kuinka suuren harrastusuhrauksen hän aikoinaan teki, kun päätimme muuttaa kimpsumme ja kampsumme pois Helsingin hälinästä - ja monipuolisesta harrastustarjonnasta. Sama juttu, jos minä joutuisin luopumaan sisustamisesta ja sen tuomista bonuksista kuten bloggaamisesta – tiukkaa tekisi, tosi tiukkaa.

Kuopio on perinteinen tanssikaupunki, kuten joka kesäinen, pohjoismaiden vanhin ja maailmanlaajuisesti arvostettu Kuopio tanssii ja soi -tanssifestivaalikin sen kertoo. Mutta, iso MUTTA, meillä ei ole mahdollista harrastaa karnevaalisambaa. Tämä on suuri häpeäpilkku tanssikaupungille ja asialle olisi todellakin syytä tehdä parannus. Löytyisiköhän tätä kautta kiinnostuneita, jos rykästäisiin sambaporukka kasaan ja näytettäisiin tulevaisuudessa sambakarnevaaleilla, miten savolaiset lanteet pyörii ja rumpukapulat pysyy hyppysissä? 

Suomessa on seitsemän sambakoulua: Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa (2 kpl!), Kokkolassa ja Seinäjoella. Olisiko nyt jo Kuopion aika? Savolaisen sambakoulun perustaminen oli pieni (ja salainen) haaveemme tänne muuttaessamme, mutta elämä on välillä sellaista hulabaloota, että asia jäi haaveilun asteelle. Mutta hieno idea ei huonone edes vuosien varrella, joten sitä ei todellakaan tulla hautaamaan Ö-mappiin. Suomen sambakartalla Itä-Suomi valitettavasti ammottaa tyhjyyttään, joten jos kiinnostuit, heitä ihmeessä minua viestillä. Tanssimaailma ilmiselvästi tarvitsee savolaisia sambakuningattaria ja -kuninkaita!Viikonloppu meni siis tiiviisti sambatunnelmissa – hyvä Helsingin Império do Papagaio! Mutta eihän rakasta sisustamista voinut jättää lapsipuolen asemaan. Jos mieheni pääsi nauttimaan täysillä sambaamisesta ja vanhojen tanssi-/soittokavereiden tapaamisesta, niin enhän minä halunnut jäädä yhtään huonommaksi. Vietin päivän sissari-sisareni Lindan kanssa Helsingin sisustusliikkeitä kierrellen ja maailmaa sisustamalla parannellen. Kävimme mm. Out of the Darkissa, Zarrossa, Nide Kirjakaupassa, Bulevardin Nougatissa ja Granitissa... Arvatkaa vaan kuka oli taivaissa...Juuri, kun olin saanut sammuteltua pahinta sisäistä sisustuspäivitystulipaloani, roihahti se taas täyteen tuleensa liikkeitä kierrellessä. Toisaalta, olenhan jo aiemmin itselleni (ja miehelleni) todennut, että minä nyt vaan olen tällainen ja ainaiset sisustusviiraukset kuuluvat tähän pakettiin. Mitäpä tuota sitten yrittämäänkään palon sammutusta – antaa liekkien vaan kilvan roihuta!

Kun sisustusliikkeet oli koluttu ja sambat hytkytelty, oli aika ravita kulinarististakin puolta: Sofiankadun Pizzeria via Tribunali - voin lämpimästi suositella!

Mikäs shoppailija se sellainen, jolla ei hotelliin palattuaan olisi jalat rakkuloilla ja voimat finaalissa ostoskassien kantamisesta. Helsingistä siis lähti mukaan jotain sisustustuliaisia ja ehkäpä niistä tulee jossain vaiheessa postaustakin. Pääasia kuitenkin, että esteettisen nautinnon lisäksi tuliaiset muistuttavat aina tuosta ihanasta viikonlopusta. ♥


Samba ja sisustaminen ne vaan yhteen soppii – eikö?


Sambaavin sisustusterveisin

- Mirkka -

P.s. Kameran akku unohtui Kuopioon, hupsista, joten kuvat on otettu puhelimen kameralla. Mutta eikös noista kuitenkin jotain selkoa saa ilman suurennuslasiakin..? ;)