torstai 9. elokuuta 2018

Makuuhuoneen toinen työpiste sai lähtöpassit - ja tilalle tuli Bestå!Kolmihenkinen perheemme asuu rivarikolmiossa, joka on oikein kompakti meidän perheen tarpeisiin. Toki tilaa voisi aina olla enemmän, mutta kaikki asumismukavuuden tarpeet saadaan tyydytettyä oikein hyvin näilläkin neliöillä. Mutta välillä on tilanteita, että sisäinen sisustussuunnittelijani joutuu tosissaan hommiin omien nurkkien ja tilatarpeiden kanssa. Tällainen tilanne tuli vastaan viime vuoden alussa, kun me molemmat, mieheni ja minä, opiskelimme töidemme ohella. 

Miehelleni oli jo aiemmin tuunattu opiskelunurkkaus makuuhuoneemme vanhan Singer-ompelukoneen ympärille, mutta pian huomasimme, että toisellekin työpisteelle olisi akuutti tarve. Kun kerran päivässä roudaat tietokoneen, piirustus- ym. opiskeluvälineet ruokapöydälle, ja vastaavasti illalla siivoat ne pois, niin aika pian tulee ikävä ihka omaa opiskelutilaa. Onneksi IKEA on lähellä, kun hätä on suurin, ja makuuhuoneeseemme tehtiin toinenkin työpiste.

 
Opiskelut on nyt kummankin osalta saatu pakettiin ja kaksi työpöytää todettiin turhaksi. Yksi tietokone pöytineen riittää oikein hyvin ja samalla saataisiin lisätilaa makuuhuoneeseen. Niinpä työpisteseinämän kalusteet kierrätykseen ja uudet tilalle IKEAsta.  

Eteiseemme asennettiin keväällä IKEAn BESTÅ-kaappi seinälle, joka on ollut todella käytännöllinen ratkaisu. Siivoaminen helpottuu huomattavasti, kun ei tarvitse kierrellä kaapin jalkoja. Ja mikä parasta; kaupan päälliseksi saa vielä esteettisiä lisäneliöitäkin! Jännä juttu, miten paljon huonekalujen sirotkin jalat vievät lattiatilaa. Hyvää ideaa kannattaa kierrättää, joten heti alusta asti oli selvää, että vanhan työpisteen tilalle laitetaan BESTÅ-kaappeja - ja seinälle tietty.


Olin alunperin ajatellut, että haluaisin harmaan kaapin, joka "uppoaisi" taustalla olevaan harmaaseen seinään. Halutunlaista harmaata kaappia ei sitten löytynytkään, joten taas pääkopan sisustussuunnittelija-palikat joutuivat töihin. Lopulta muistin väriopissa sanottavan, että valkoista ja mustaa sekoittamalla tulee harmaata. Niinpä päädyin valitsemaan valkoisen kaapin mustalla lasikannella. Mitäpä olet mieltä; menikö värioppiteoriani ihan metsään?


Värikästä viikonlopun odotusta!

- Mirkka -