sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Symmetriasta epäsymmetriaan
Eteisen tasolla on jo pitkään palvellut kaksi Pokal-pöytävalaisinta, joihin on vaihdettu rottinkivarjostimet. Tykkään edelleen noista valaisimista, jotka sävyineen käyvät enemmän kuin hyvin tason patinoituneeseen lautapintaan. Tykkään myös valaisinten muotoilluista mattateräksisistä jaloista, nekin natsaavat kokonaisuuden kanssa. Tykkään siis valaisimista tosi paljon MUTTA. Kaksi samanlaista valaisinta tason kummassakin päässä on aivan liian symmetristä tällaiselle boheemin ja epäsymmetrian rakastajalle.
Siitä se ajatus sitten lähti... Törmäsin netissä tee-se-itse -haitarivalaisimiin, jotka oli tehty Ikean Fräck-peilin varresta ja Hektar-nipistinvalaisimesta. Hyvää kannattaa kierrättää, joten ei muuta kuin ideaa kopioimaan:
- peilin irrotus haitarivarrestaan
- varren ja valaisimen maalaus (pohja hopeisella spraymaalilla, mutta lopputulos oli "liian hyvä", joten päälle tupsuteltiin sienellä kahta eri pienoismalliväriä) 
- lopuksi varren ja valaisimen yhdistäminen (kävi muuten yllättävän iisisti)
- reikä seinään (kahdesta tarvittavasta reiästä toinen oli jo valmiina)
- ja uusi hieno hopeansävyinen seinävalaisin paikalleen. 

Tason toiseen päähän löysin Prismasta täydellisen Murcia-valaisimen, joten valonlähteitä on taas tason kummassakin päässä, MUTTA epäsymmetrisesti. Lopputuloksena rauhoittavaa levottomuutta - nyt mun silmä ja sielu pystyvät lepäämään. ;)

Vinksin vonksin -terveisin,

- Mirkka -