torstai 31. lokakuuta 2019

Taulu vaihtui peiliin - ja tila muuttui japanilaistyyliseksi!Ruokailunurkkauksemme on ollut jo jonkin aikaa muutosten myllerryksessä ja muutostyö sen kun jatkuu. Lähes tasan vuosi sitten talonpoikaisruokailuryhmä vaihtui kevyempään kokonaisuuteen; uudesta pöydästä löytyy juttua täältä ja TON 14 -tuoleista täältä.

Nyt muutoksen kouriin joutui vitriinikaapin yläpuolella oleva seinä. Siinä on jo vuosia ollut erilaisia ja erikokoisia tauluja, mutta nyt niiden oli aika vaihtua heijastavaan peilipintaan. Makuuhuoneessamme on harmaa kaaripeili, joka on väriltään täydellinen harmaita seiniämme vasten. Kun siis sain päähäni vaihtaa ruokailunurkkauksen taulun peiliin, oli värivalinta helppo; harmaaahan sen olla pitää! Ja entäs muoto? No sitähän ei tarvinnut edes miettiä, eli se olisi luonnollisesti pyöreä.


Peilin alapuolella oleva vitriinikaappi on leveydeltään tasan metrin, joten 10 cm kapeampi peili olisi sopivan keveä kaveri kaapille. Kun peiliajatus oli kaikin puolin hiottu loppuun (tähän suunnittelu- ja kehitystyöhön meni ehkä noin 10 minuuttia), niin seuraavaksi tilaus Essille Lasilinkkiin ja muutaman päivän päästä peili oli jo seinällä.

Koska kyseisellä seinällä on ollut erikokoisia tauluja, löytyy seinästä myös useampi porattu reikä proppuineen. Seinällä olleet taulut ovat onneksi olleet sen verran kookkaita, että reikä"meri" on aina jäänyt niiden piiloon. Ennen uuden reiän poraamista testasimme vanhojen reikien sopivuutta ja yksi reikä olikin lähes täydellisellä korkeudella peilille. Siis lähes. En tiedä sattuuko teidän muiden silmiin, mutta minun silmiini sattuu ja mielikin hieman horjahtelee, kun katson peiliä nykyisellä paikallaan. 

Asiat voivat nimittäin olla milleistä kiinni ja nyt eletään juuri sellaista kriisiä. Peili on minun silmiini pari senttiä liian matalalla, jolloin peilin ja kaapin kombo vaikuttaa turhan raskaalta. Muuten tuo kokonaisuus miellyttää kovastikin, mutta raaka tosiasia on, että mies joutuu vielä poraushommiin. Vasta sitten tämän sisustajan mieli lepää. 


No-joo, se peilin korkeudesta. Mutta huomasitteko yhden toisenkin jutun? Muuttuiko teidänkin mielestä ruokailunurkkauksen tyyli hitusen japanilaishenkiseksi pyöreän peilin myötä? 

Ennen peiliä seinällä oli isohko Hakuna Matata -taulu. Suorakaiteenmuotoisen taulun vaihto harmaaseen pyöreään peiliin + ehostukseksi puuvillan oksa Urna-maljakossa ja simsalabim: fiilis muuttui täysin! Ja myönnän: ihan vahingossa. 

Mutta toisaalta ihmekös tuo, ihastelen nimittäin usein perinteistä japanilaista sisustustyyliä. Olisiko se siis salaa muhinut takaraivossa, ja nyt sen oli aika pulpahtaa esille ja ilahduttaa tätä sisustajaa. Tiedä häntä, mutta en laita yhtään vastaan pientä japanilaishenkeä. Löysin muuten netistä tällaisen vinkkisivuston, joka johdattaa japanilaiseen sisustustyyliin. Niin pelkistettyä, niin kaunista - mä niin tykkään! ♥

Entä sinä; iskeekö japanilaisen sisustuksen tyylikieli?

Pyöreän peilin tuomin japanilaisterkuin

- Mirkka -