perjantai 15. maaliskuuta 2019

Sisustukseen sopiva tehosekoitin: Musta KitchenAid Artisan


Rakastan smoothieita, mutta en ole tehnyt niitä koskaan itse. Olen ollut aiheesta tosi kiinnostunut, kysellyt kavereilta heidän suosikkireseptejä ja tutkinut  netin smoothie-tarjontaa. Mutta omat pirtelöni olen aina hankkinut kaupoista tai kahviloista. Talvilomalla aktivoiduin asian suhteen ja päätimme, että nyt meille hankitaan ihan oma blenderi, tehosekoitin, jolla tullaan tekemään maailman parhaimmat smoothiet.

Tehosekoitintarjontaa löytyy netistä pilvin pimein ja niiden opiskeluun olisi saanut aikaa kulumaan vaikka kuinka. On se jännä juttu, miten saat hetkessä kärpäsestä härkäsen ja nälkä vain kasvaa syödessä. Sama juttu, kun hankimme kahvikoneen; ensin menimme nettiin etsimään halvinta espressokeitintä ja loppujen lopuksi päädyimme hankkimaan jotain ihan muuta. Sen verran hyvät espressot ja capuccinot on tämä DeLonghin Dinamica kuitenkin meille keittänyt, ettemme ole kertaakaan katuneet, että koneeseen vähän satsattiin!


Ahkeran eri merkkien ja mallien vertailun ja liikkeessä asiantuntija-opastuksen jälkeen päädyimme KitchenAid Artisan -tehosekoittimeen. Tässä yhdistyi monta vaatimuslistalla ollutta asiaa: luotettava merkki, laadukas laite, riittävä teho, kannustavat käyttäjäkokemukset jne... Ja tottahan toki jatkuvasti esillä olevan laitteen pitää sisustukseenkin sopia!

Musta KitchenAid -blenderi melkein uppoaa musta-valkoiseen keittiön sisustukseemme. Yksinkertaisen massiivinen muotoilu ja kiiltävän musta pinta harjatun teräksen sävyisillä yksityiskohdilla on kuin meille tehty. Rakkautta ensi silmäyksellä, eli tähän kun törmättiin, ei muut enää tuntuneet miltään. Mustan Artisanin jälkeen yksikään budjetin rajoissa ollut blenderi ei enää noussut tälle tasolle tai aiheuttanut pienintäkään vatsanpohjassa kutkutusta.   

Yksi iso tekijä oli myös se, että KitchenAid Artisan ei ole mikään kevyt muovimasiina vaan jo painollaan, käsituntumalla ja visuaallisella ilmeellään luottamusta ja kunnioitusta herättävä kodinkone. Kannu on lasia, josta ei liukene BPA- tai muita kemikaaleja, eikä kannun pinta käytön myötä ja ajan mittaan kulu astianpesukoneen jäljiltä. Laitteen osat ovat laadukkaita, eikä irtonaisia hilavitkuttimia ole liikaa, vaan paketti pysyy helposti kasassa tällaisella 'ei niin -tekniikan ihmelapsellakin'. Purku, puhdistus ja takaisin kokoaminen pitää olla helppoa, jotta laitetta kuin laitetta tulee käytettyä. Ja tässä tapauksessa se on juuri sitä!


Täällä ollaan siis ahkerasti harjoiteltu erilaisia smoothie-kombinaatioita, mutta lisävinkkejä otetaan kiitollisena vastaan. Eli jos sinulla on hyviä smoothiereseptejä tiedossa, niin jaksaisitko jakaa niitä muillekin? 'Överin vihreä terveyspommi' tai 'herkkusuun kestosuosikki' - kaikki smoothievinkit ovat tervetulleita! Onko sinulla siis jokin salainen smoothie-suosikki?


Herkullista ja nautinnollista viikonloppua!

- Mirkka -