keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Mustaa mustalla: Tausta ja stailaus sävy sävyyn


Pidän kaikessa stailaamisessa, sekä vaate- että sisustusstailauksessa, sävy sävyyn -metodista. Tarkoitan tätä siis kirjaimellisesti eli kuten tässä tapauksessa: mustaa mustalla. Sisustuksessa se toimii niin, että tausta ja siihen luotu stailaus noudattavat visusti samaa värimaailmaa. Jonkun mielestä tällainen tyyli on tylsä, toisen mielestä se voi olla rohkea, mutta minun mielestä se on usein yllättävänkin toimiva.Olen käyttänyt tätä stailaustapaa useinkin sisustamisessa, mutta aihe tähän postaukseen tuli aivan vahingossa. Tein pientä koriste-esineiden kierrätyskierrosta kotona ja kun tuntui, ettei kaikille esineille löytynyt heti uutta paikkaa, aloin keräämään niitä väliaikaisesti eteisen mustalle tasolle. Pian huomasinkin, että taso oli täynnä mustaa mustalla. 

Meillä on melko paljon pienempiä ja suurempia mustia sisustuselementtejä ja nyt kun niitä oli kertynyt suurempana sarjana mustalle lasitasolle, niin lopputulos näytti yllättävän hyvältä. Sen sijaan, että olisin laittanut ylimääräiset koristeet kaapin uumeniin, ajattelin, että ne toimivat hyvin yhdessä ja saavat olla esille jonkin aikaa.


Tiesin jo etukäteen, että kauaa en jaksa moista tavaranpaljoutta katsella, vaan sisäinen minimalisti kyllä herää ympäröivään tavaraähkyyn. Toisaalta, kun tausta ja esineet ovat samaa väriä, on yleisvaikutelma rauhallisempi, kuin jos väri-iloittelu olisi räväkämpää. Pieni taso vetää yllättävän paljon samanvärisiä esineitä, eikä ahtaus silti ahdista. 

Kun tilan valaistus on kunnossa, ei tumma sisustaminen tee tilasta ankeaa ja pimeää. Helppohan näin on sanoa, kun auringonvaloa tulvii tähän aikaa vuodesta joka raosta sisään, mutta uskallan luvata, että aika hyvin tämä toimii pahimpaan kaamoksenkin aikaan. Hyvä valaistus on se avainsana, jolla mieli pysyy valoisena vaikka kodin sisustus olisikin tummanpuhuva. Uskallatko kokeilla loppuvuodesta, hih?

Aurinkoisin stailausterkuin

- Mirkka -