lauantai 9. joulukuuta 2017

Sissari-opintojen loppuhuipennus: studiokuvaukset!
Takana on kuukausien aherrus ja viime viikonloppuna vietettiin viimeisiä opintopäiviä Helsinki Design Schoolin penkillä. Jos tarkkoja ollaan, niin koululla käytiin vain kääntymässä ja kaksi päivää meni tiiviisti kuvausmaailman pyörteissä. Ohjelmassa oli stailausta laidasta laitaan: ensimmäisenä päivänä olimme Laura Seppäsen johdolla Nougat Showroomilla. Rakensimme makuuhuoneen kuvauskuntoon ihanilla Nougatin tuotteilla ja valokuvaaja Pauliina Salonen (tuttu nimi sisustuslehdistä, eikö?) kuvasi lopputuloksen. 

   


Loppuhuipennuksena sisustussuunnittelija-opinnoille saimme viettää viimeisen päivän valokuvaaja Martti Järven (toinen tuttuakin tutumpi nimi sisustuskuvien alta!) studiolla. Opetuksen ohjaksissa oli Susanna Björklund ja teimme still life –asetelman Mujin(!) tuotteilla, jonka Martti ikuisti pikselien muotoon.

Kumpanakin päivänä saimme kokea kuvaussessioihin kuuluvan piiitkän odottelun, mutta no problem! Tämän postauksen kuvat ovat Martin studiolta ja kuten kuvista näkyy, ei päivän puitteissa ollut valittamista. Kun asetelma oli saatu kuvauskuntoon alkoi oman kuvausajan odottelu, joka meidän ryhmän osalta oli se päivän viimeinen - ja taas no problem! Jos rehellisiä ollaan, niin odottelua ei oikeastaan huomannutkaan. Studio oli täynnä hienoja yksityiskohtia, joten oma kamera sai laulaa korkealta ja kovaa. Kun muistot oli tallennettu muistikortille, oli hienoa seurata muiden ryhmien työskentelyä ja Marttia kuvauspuuhissa - voi kun itsellä olisi joskus edes osa tuosta kuvaamisen taidosta! 

Martin studio on rakennettu vanhaa teollisuushallia muistuttavaan tilaan: isot korkeat huoneet, suuret ruutuikkunat, betonilattiat ja peltiovet, vanhat ja massiiviset teollisuusvalaisimet, laattaseinää tiililadontoineen ja ja ja... Siis yhdessä paketissa kaikki se, mitä teollisuustyyliseen ja loft-henkiseen tilaan kuuluukin! Eikä pidä unohtaa keittiönurkkauksen suurta talonpoikais-ruokapöytää ja punamullansävyistä itämaista mattoa, wc:n mustaksi maalattuja sementtiseiniä ja henkilökuvia 1800-1900 -lukujen vaihteesta - sekä hienoa kontrastia valokuvastudioon kuuluvien modernien kuvauslaitteiden muodossa. Kuulostaako täydelliseltä? KYLLÄ! 

Kaiken kukkuraksi päivä oli hauska (kuten alla olevasta kuvasta voi päätellä): töitä tehtiin tosissaan, mutta silti pilke silmäkulmassa. Työskentely Martin kanssa oli mutkatonta ja vaikka olenkin vasta aloittelija, niin silti jäi tunne, että kyllä minäkin jotain osaan.

Ja mikä tiimi meillä olikaan: Linda, Ilona ja Olga - hyvä me! ♥ 

Huippupävä. Aivan huippu. Siis AIVAN HUIPPU!
Nautin kummastakin päivästä aivan suunnattomasti; nämä olivat ehdottomasti koko opiskeluaikani antoisimmat ja inspiroivimmat päivät! Tunsin olevani kotona, omalla maaperälläni, siis siellä, mistä toivoisin itseni ammatillisesti joskus löytäväni. Matka on pitkä, mutta ehkä vielä joskus...


Jos jotain negatiivista pitäisi päivistä keksiä, niin olisiko se vaikka se, että halvaksi tämä lysti ei tullut. Innostuin Martin studiomiljööstä niin kovasti, että sain päähäni voimistaa kotini teollisuustyyliä keittiöremontin muodossa. Rivitalokotia ei helposti muuteta loft-genreen, mutta sen vuoksihan sisustussuunnittelija-opinnot käytiin, jotta sekin onnistuu - piece of cake!


Kiitos Laura & Pauliina ja Susanna & Martti 

- mahdollistitte päivät, 

joita en varmasti tule koskaan unohtamaan!


- Mirkka -


P.s. Päivien tuotokset tulet näkemään lähiaikoina IG-tililläni.