torstai 7. helmikuuta 2019

Sisustusasetelmien täydentäjät: Annon marmoripallot


Tykkään pyöreästä muodosta sisustuksessa, varsinkin koristeissa ja asetelmien viimeistelyissä. Rakastan tehdä erilaisia sisustusasetelmia ja usein kaipaan asetelman loppusilaukseen jotain pientä - ja yllättävän usein jotain pyöreää. 

Onnistunut asetelma on monimuotoinen eli siinä on erikorkuisia ja -muotoisia sekä mielellään eri materiaalia olevia elementtejä. Makuni on aiemmin ollut runsaampi ja rikkaampi, mutta nykyisin suosin yksinkertaista komboa: parilla kolmella esineellä saa jo näyttävän asetelman. 

Kaunis asetelma on välillä pienestä kiinni ja olen huomannut, että pieni ja pyöreä voi olla se kaivattu piste I:n päälle, jolloin vaativakin esteetikko on tyytyväinen lopputulokseen. 


Yksi suosikkikoristeeni on H&M:n kivikeraaminen pyöreä rasia. Tämä mattamusta rasia oli niin mieluinen, että loppujen lopuksi hankin niitä kaksin kappalein. Rasiat eivät ole päässeet pölyttymään kaapissa, vaan lähes aina kumpikin on käytössä jollakin tasolla tai jossakin asetelmassa. 

Olen jo jonkin aikaa kaivannut H&M-rasioiden lisäksi jotain vastaavaa, mutta puista tai muuten vain vaaleampaa. Olen kiertänyt kirpputoreja sillä silmällä, josko sieltä löytyisi jotain sopivaa. Siis ihan mitä vain, mikä vaan olisi oikean kokoinen ja muotoinen. Lasten pallokin kävisi koristeeksi, kunhan sen vaan maalaisi sopivan väriseksi. Mutta onni ei ole ollut myötä kirppiskierroksilla, enkä ole löytänyt mitään pientä, pyöreää tai muuta sopivaa asetelmien täydentäjää.

 

Annolla on ihania marmorikoristeita; erilaisia purkkeja, paperipainoja, kynttilälyhtyjä ja -jalkoja sekä palloja! Siis ihka oikeita marmoripalloja! Voisiko tarpeeseeni enää täydellisemmin vastata. Varsinkin kun palloja löytyy mustana ja persikkaisena, eli tummana ja vaaleana - juhlaa! 

Olen jo usean kuukauden ajan käynyt tasaisin väliajoin ihastelemassa näitä palleroisia Annon sivuilla, mutta nuukuus on aina iskenyt ja tilaaminen on stopannut siihen. Hei haloo! Palloilla oli hintaa vain 12,95 €/kpl, kai tuohon olisi tiukempanakin kuukautena pystynyt?!? Mutta ei. On se jännä juttu, miten nuukuus iskee aina ihan älyttömissä jutuissa. Johonkin sisustusesineeseen olen valmis säästämään ja satsaamaan vaikka mitä, ja sitten kun eteen tulee jokin pikku juttu, niin: "Juu, nyt ei pysty, ei raski millään!".
 

Lopussa kiitos seisoo tai jotain... Annolla alkoi ale, nämä pallotkin tulivat alennukseen ja hintalapussa oli merkintä -50 %! Mitäs luulette, tilasinko? No totta hemmetissä tilasin! Ja ihan kaksin kappalein; mustana ja persikkaisena. Myönnän toki, etten nytkään heti painanut "Tilaa"-painiketta. Pitäähän sitä aina parin yön yli nukkua, ettei vaan tule tehtyä mitään hätiköityä. ;) 

Mutta kyllä minä nyt vahvasti luulen, että meidät oli tosiaankin tarkoitettu yhteen, kun tämä alkulämmittelykin kesti niin pitkään. Ja nyt minulla on jotain tummaa, jotain vaaleaa ja ennen kaikkea jotain pyöreää, jota voin käyttää asetelmissa. Luulenpa, että tulevaisuudessa tulette törmäämään näihin painaviin palleroisiin useammassakin sisustuskuvassani...

Hiljaa hyvä tulee, ei kannata turhaan hötkyillä! -terkuin

- Mirkka -