torstai 21. maaliskuuta 2019

Sisustusvinkki: Kukka-asetelmat ilman kukkiaKeski-ikä tai orastava mummomania alkaa varmaan vaivaamaan, kun huomaan, että kotimme täyttyy pikku hiljaa maljakoista. Minä, vanha kaktusintoilija ja terrakottaruukkujen rakastaja, joka ei ole niin välittänyt maljakoista, on alkanut hamstraamaan jos minkä kokoista ja mallista maljakkoa. Mutta ei sentään överikuvioleikattuja kristallimaljakoita, joten mummous pois meikäläisestä - ainakin toistaiseksi. 

Erilaisia maljakoita alkaa kuitenkin olla jo joka tasolla ja kaapit pullollaan. Yksi syyllinen on tuo Marimekon Urnakin, joka ei jättänyt minua rauhaan ennen kuin kiikutin sen kotiimme. Nyt on hyvä olla ja mieli rauhallinen - meillä molemmilla Urnan kanssa. 


 
 
 

Eli ei, en myönnä, että ikä vaikuttaisi asiaan, vaan syy on vain ja ainoastaan siinä, että markkinoilla on silmiä hiveleviä maljakoita ja kirpparit pursuavat sisustukseen kerroksellisuutta tuovia vanhoja maljakoita, tai maljakoiksi sopivia pulloja tms. Niinpä kotiimme onkin kertynyt maljakoita klassikoista trendeihin ja trendeistä kierrätysaarteisiin. 

Skaala on siis laaja, mutta yksi tekijä yhdistää kaikkia maljakoitamme ja niiden asetelmia. Nimittäin se, ettei yhdessäkään ole leikkokukkia, kauniita kukkakimppuja tai -asetelmia. Se ei vaan tunnu omalta; ne on ihan liian hienoja ja pikku-nättejä meikäläiselle, tällaiselle tavalliselle tallukalle, joka tykkää hiukan maskuliinisemmasta sisustustyylistä. Minä löydän omantyylisen kauneuden ennemminkin puun koukeroisesta oksasta ja hennoista risuista, kuivista heinistä tai pitkistä strutsin sulista. Tällä kombolla maljakkoasetelma tuntuu mirkkamaiselta ja sopii paremmin kotimme tyyliin ja kokonaisilmeeseen.Keräsin tähän postaukseen vanhoja ja uusia kuvia (varoitus kuvatulvasta!) erilaisista maljakkoasetelmistamme. Kuten kuvista näkyy, samat heinät ja oksat kiertävät eri asetelmissa sekä maljakoissa. Tämä on helppo ja nopea tapa saada taas uutta ilmettä sisustukseen; sisustuksen päivittäminen ei kaipaa aina kaupan kautta koukkausta.

...paitsi jos limsahyllyllä näkee kauniin pullon, joka huutaa maljakoksi tai kynttilänjalaksi pääsyä. Blogini seuraajat varmaan muistavatkin, että minä olen kuullut tuota pullojen kiljuntaa usealla kauppareissulla; sen verran monta olut- ja virvoitusjuomapulloa on tullut kannettua kotiin ihan vain sisustusmielessä. Ja onpa kynttilänjalkakin pitänyt joskus hankkia Alkosta...Jos minulla olisi kesämökki, niin siellä olisi terassin ja tuvan pöydillä suuret lasimaljakot, jotka pursuaisivat kukkia niityiltä ja ojanpielistä. Mökkimaisemassa rakastaisin luonnonkukkien överiä runsautta ja värikimaraa, mutta kaupunkiloissa olen huomattavasti hillitympi. Epäilenpä, että mökkioloissa olisin sisustuksellisesti muutenkin paljon rönsyävämpi ja boheemimpi, mutta kotona mennään Less Is More -metodilla. Mieluummin yksi kuiva oksankarahka kuin runsas romanttinen kukkakimppu.  

Se on se mun juttu. Minkälaisista maljakkoasetelmista sinä tykkäät?


Leppoisaa loppuviikkoa & lupsakkaa viikonloppua!

- Mirkka -