tiistai 16. tammikuuta 2018

Mirkka = IKEA Kestävämmän arjen testaaja


IKEA haki loppuvuodesta IKEA FAMILY -jäsenten keskuudesta Kestävämmän arjen testaajia. Hakijoita oli huikeat 1400 ja 16 jäsentä pääsi projektiin mukaan. Laitoin hakemuksen menemään ja nyt voin onnellisena kertoa, että minä perheineni olen yksi heistä.
  
Pääsy testaajaksi olikin kuin lottovoitto, koska nyt pääsen sisustussuunnittelijan näkökulmasta paneutumaan kauniin kuoren lisäksi myös kodin vastuullisiin sisustusvalintoihin. Myönnän, että oman kodin sisustusratkaisuja on välillä (tai aika useinkin) tehty estetiikka edellä, joten otan tämän testijakson myös ammatillisen kehittymisen kannalta tärkeänä kokemuksena.
Täältä Savon sydämestä Kuopiosta on kolme testaajaperhettä, ja testaajien sekä IKEAn yhteinen tapaaminen järjestettiin marraskuussa. Tilaisuudessa meille kerrottiin kodin energiankulutuksesta ja kuinka voimme pienilläkin teoilla saada suuria säästöjä aikaan. Oli hienoa saada yksittäisiä aihe- sekä tuote-esimerkkejä, jotka säästävät normiarjessa ihan huomaamattamme. Valinta testiryhmään sai perheemme vahvemmin heräämään aiheeseen ja siihen, että voimme itsekin tehdä asian eteen jotain – tai itse asiassa todella paljonkin!

Ryhmätapaamisen lisäksi IKEA Kuopion edustajat vierailivat kotonamme ja pohdimme yhdessä, mitkä tuotteet olisivat tarpeellisia ja juuri oikeita meille. Jutustelimme perheemme kierrätystavoista, siivous- ja tiskivuoroista, ruoan valmistamisesta ja pyykin pesemisestä, mihin vettä kulutetaan ja miten kotiamme valaistaan. Todella valaiseva parituntinen, eikä keskustelu tiski- ja pyykinpesu-vuoroista edes aiheuttanut perheriitaa – kun kaikki tehdään yhdessä, niin miksipä aiheuttaisikaan.


 

Tapaamisen ja turinatuokion perusteella saimme testattavaksi mm. himmennettävät FLOALT-led-kattovalaisimet. Tämän lisäksi kodin kaikkiin valaisimiin vaihdetaan TRÅDFRI-polttimot ja sarjan kaukosäädin + gateaway , jotka mahdollistavat lamppujen himmentämisen ja värisävyn muuttamisen. 

Testi-jobi alkoi tutustumalla valaistuspuoleen ja tähänastisen perusteella olen so in love! Valaisimet ovat olleet meillä käytössä viikon, emmekä ole kärsineet kaamospimeydestä seitsemään päivään! Säädettävät valaistusteho ja valosävy ovat siis totaalisesti koukuttaneet meidät. Ilman minkäänmoista kaupallista taka-ajatusta, voin todella lämpimästi suositella FLOALT-valopaneeleita!

Jännitin etukäteen, kuinka tällainen ei-tekninen -tyyppi tulee pärjäämään älyvalaistuksen kanssa, mutta perhoset vatsassa olivat aivan turhia - helppoa kuin heinän teko! Salainen toiveeni oli, josko älyä tarttuisi vähän käyttäjäänkin ja ihan ilmiselvästi on tarttunut! ;)
 

Kestävämmän (ja huomattavasti älykkäämmän)

arjen terkuin,

- Mirkka - 


P.s. Meidän perheen testikuulumisia löytyy täältä https://ikeasuomi.fi/testaajat/tester/135?postid=252 - kannattaa pysyä huudeilla!