tiistai 9. huhtikuuta 2019

Mitä meidän tasoilla on just nyt - pieni kurkistus eri huoneisiinRakastan asetelmien suunnittelua ja toteuttamista. Toivoisin suurempaa kotia, jossa olisi tilaa erilaisille tasoille, hyllyille ja kaapin päällisille, joihin voisi loihtia asetelmia - yksinkertaisia tai rönsyilevimpiä. Nykyään tosin suosin tuota yksinkertaisempaa eli silmää miellyttää pelkistetyt, vaikka vain parin esineen asetelmat.


 

Otin kameran käteeni ja kiersin kotiamme kuvaten jokaisen tason, johon olen jotain laittanut. Jos rehellisiä ollaan, niin eipä meiltä tyhjää tasopintaa taitaisi löytyäkään. Jos kodissa olisi neliöitä reilummin ja sen myötä todennäköisesti erilaisia tasojakin enemmän, niin suosisin mielelläni myös tyhjyyttä - ei joka paikan tarvitse olla täynnä sisustus- tai muuta sälää. Mutta koska polttava sisustushimonsa on johonkin tyydytettävä, niin nykyisten tasaisten pintojemme kohtalona on toimia näyttämönä, jos ei muille, niin ainakin valaisimille.


Uusimmat sisustusesinehankintani ovat Jotexin YAVA-koristepurkki ja Ring-metallirengas. Makuuhuoneessa on myös tapahtunut pientä muutosta, kun House Doctorin Mall Made -pöytävalaisin siirtyi olohuoneeseen komuutin päälle, ja makuuhuoneeseen hankittiin Artemide Tolomeo -pöytä- ja seinävalaisimet. Valaisinpäivitys johtui lähinnä tulevasta makuuhuoneen ehostuksesta, mutta siitä myöhemmin lisää - nyt pysytellään pelkästään näissä detaljeissa.

 

Tiedättekö muuten, mikä kirous meidän useimmissa tasoissa on? No se, että ne ovat mustia ja kaksi vielä kiiltävää lasia! Ulkonäkö toki on näyttävä, mutta tumma väri ei ole armollinen pienimmällekään pölyhiukkaselle. Pyyhin tasot aina juuri ennen kuvausta, mutta silti huomaan kuvia katsellessani, että pinnoilla näkyy pienen pieniä valkoisia pisteitä. 

Sovitaanko, että tummien tasojen kuvien rakeisuus johtuu vain ja ainoastaan niiden staattisesta sähköstä, joka vetää kaiken leijailevan pintaansa. Kyse ei siis todellakaan ole siitä, että meillä oltaisiin laiskoja pölyjen pyyhkijöitä. Sovittu?


 

Kun päästiin puhumaan värimaailmasta, niin en malta olla mainitsematta pientä sisustuksemme väripäivitystä. Lämpimät ruskeansävyt ovat nimittäin alkaneet pikku hiljaa vaihtumaan astetta viileämpiin saven ja greigen sävyihin. Kevään korvalla ne tuntuvat kevyemmiltä ja raikkaammilta kuin syvät sävyt. Pieni pala mausteisuutta pidetään kuitenkin aina piristeenä mukana, koska kontrastit jaksavat pitämään sisustussilmän mielenkiinnon yllä!


Tällaista meidän tasoilla - miltäs teidän tasoilla näyttää just nyt?


Stailausterkuin
- Mirkka -