lauantai 17. helmikuuta 2018

VIRKA-OFFICEN STAILAUS INSPIROIVAKSI

 


Vaidoin alkuvuodesta virkapestini työhuonetta ja täysin uudistetut tilat vaihtuivat vanhan kerrostalon neliöihin. Tiloihin, joissa on aikoinaan ollut lääkärin vastaanottoa ym. potilastoimintaa. Huoneen historiasta muistona on vieläkin mm. hauska vastaanottoluukku. 

Teoriassa uudet nurkat eivät kuulostaneet kovinkaan houkuttelevilta, eikä varsinkaan sisustuksellisesti inspiroivilta. En saanut kiksejä, en.
Mutta hei haloo! Kyseessä on 60-luvun talo 60-luvun hengellä! Olen aina ihastellut 50-60 -lukujen arkkitehtuuria ja kolme kotiani ovat olleetkin tuon ikäluokan taloissa. 

Niissä vain on sitä jotain...  Sitä jotain, mitä taitavinkaan arkkitehti tai sisustussuunnittelija ei saa loihdittua uudempiin tiloihin.Niinpä kun astuin ensimmäisen kerran tulevaan työhuoneeseeni, alkoi otsalohkoni sisustussuunnittelija-osio rullaamaan ylikierroksilla. Inspis iski täysillä ja eri visiot pyörivät kilvan päässäni. 

Hetken. Vain lyhyen hetken. Ja sitten se oli valmis: tulevan työhuoneeni sisustussuunnitelma!
Muutosmahdollisuudet olivat todella rajalliset, joten sisustussuunnitelma lienee liioiteltu termi. Mutta vahvan punaisen langan sisältämä suunnitelma kuitenkin. 

Tuon langan kudonta alkoi oikeastaan huoneen nurkassa olleesta poisto-tuomion saaneesta lääkärin anatomiataulusta. Taulussa oli vanhat keltaiseksi kulahtaneet mäntykehykset, jotka vain kaipasivat mustalla maalilla freesausta. Pienellä tuunauksella tehtiin ihmeitä - ja mieti; tämä "kaunotar" oli vaarassa joutua kaatopaikalle!
Taulu mustine kehyksineen saneli huoneen tyylin, eli simppeleitä mustia yksityiskohtia sinne tänne. Lisäksi pari traakkipuuta ja anopinkieli piristysruiskeiksi, tuolille harmaa lampaantalja vieraita pehmittämään, kynät pääkallo-kuppiin ja seinän korkkitaululle the Lehmä jöötä pitämään.


Miten tuo 80-luvun korkkitaulu ja korkki materiaalina voikin taas niin koukuttaa! Luulin, että se on jo osaltani so last season, mutta huomaan kauppakierroksilla kiinnittäväni heti huomion kyseiseen materiaaliin. Niinpä vesikannukin valittiin pelkän korkki-korkin vuoksi ja pitäähän juomalasilla olla henk.kohtainen alusensa, korkkia tietenkin!Helposti ja halvasti - sillä reseptillä on virka-officeni stailaus tehty. Inspiroi huomattavasti enemmän, kun puuduttavaa paperirumbaa pyöritellessä tällainen luova visualisti saa samalla ahmia esteettisiä elämyksiä! Motivaationsa kullakin... ;)


Inspiroivaa päivää & leppoisaa viikonloppua!

- Mirkka -


6 kommenttia:

 1. Pienillä jutuilla kivan näköistä! :) Ihana tuo anatomiataulu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Anatomia- ja korkkitaulun kehysten maalaamisella, muutamalla mustalla yksityiskohdalla ja vihreillä piristyksillä syntyi yllättävän yhtenäinen linja. Ja mikä parasta: ei vaatinut montaa euroa! :D

   Poista
 2. Aivan ihania yksityiskohtia!
  Anatomia-aiheet kun ovat vallan omiaan meille niin tälläinen tyyli olisi kyllä niin piste i:n päälle.

  Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neiti Kumma! ♥ Anatomiataulua ja pääkalloa kehiin, niin johan syntyy katu-uskottavaa sisustustyylia, hih. Tykkään kyllä itsekin - nyt motivoi! :)

   Poista
  2. Kyllä :D.
   Itselläni on kallot on se suurin sisustuselementti, mutta blogini ei kyllä ole moista nähnytkään...Vielä. Jatkuvista muutoista huolimatta on ihana kerätä ideoita kotia varten ^^.

   Mainio blogi sulla muutenkin. Seuraan ehdottomasti

   Poista
  3. Kiitos Neiti Kumma - ihana kuulla! Ja KALLOT ROCKS! ;)

   Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |