kotiliesi

torstai 10. marraskuuta 2016

Maljakosta lampunjalaksi

 

Minulla on kaksi köysikoristeltua - "yllätys, yllätys" - ruskeaa lasimaljakkoa, iso ja pieni, jotka olivat palvelleet jo aikansa perinteisessä tehtävässään maljakkoina. Simsalabim! Sain vision ja maljakoiden kohtalona olikin muuttua maljakoista lampunjaloiksi! Elämä on. :)
Muutosprosessi kävi ihmeen helposti. Clas Ohlsonilta hankittiin lampunpidin, joka ei kaipaa lampunjalkaan tehtyä reikää johtoa varten, vaan johto kulkee lampunjalan ulkopuolella. Ei tyylikkäin mahdollinen viritys, mutta helppo ja yksinkertainen. Ja ennen kaikkea edullinen: pidikkeen hinta on vain 6,99 €!
Pienempi maljakko onkin toiminut tällaisena valaisinvirityksenä jo jonkin aikaa. Varjostimena siion ollut vaihdellen Pentikin beige- tai ruskearuutuinen Iida-varjostin. Nyt kumpaankin valaisimeen hankittiin Ikean Hemsta-varjostimet. Tarjolla oli juuri passelit koot eli 20 ja 36 cm. Kaiken kukkuraksi kotona huomasin, että Ellokselta hankitussa Clara-pöytävalaisimessa on aivan samantyylinen ja lähes samanvärinen varjostin. En voi ymmärtää, miten sisustajalle kävi tällainen moka, ettei muistanut tätä mainiota yhteensattumaa. Noh, onneksi tämä oli pelkästään positiivinen juttu, mutta pitänee silti vähän skarpata tulevaisuudessa!  Rakastan pöytä-, lattia- ym. pienten valaisimien tuomaa tunnelmaa, joten kattovalaisimet ovat meillä huomattavasti vähäisemmällä käytöllä. Ja koska valolähteet ovat pieniä, eivätkä ne valaise laajalti, valaisimia pitää tietty olla paljon. Kuten sisustustyynyjäkin. Ja torkkupeittoja. Ja kynttilänjalkoja. Ja tuikkukuppeja. Ja ja ja... Sisustajan lista on loputon. Mutta näinhän se on, että näyttävyyttä saadaaan määrällä ja massiivisuudella - tai näin ainakin selitän intohimoisen hamstraamisen itselleni. ;) Valoa päiviisi ja ennen kaikkea 

orastaviin talvi-iltoihin!

- Mirkka -   

4 kommenttia:

 1. Jos se on noin helppoa, niin ehkä jopa mä voisin yrittää! Onneksi meillä on Clas Ohlson (ja kaikki muut ruotsalaiset kaupat...). Mä ostin muuten tänään vihreän tyynynpäällisen. :) Täytyy ruveta kohta mallailemaan sitä. Väri ei ollut niin "sammaleinen" kuin olisin halunnut, mutta täytyy katsoa tottuisko silmä tuohonkin sävyyn. Mukavaa lauantain jatkoa sinne!

  Ai niin, seuraatko muuten instassa roomage nimistä vintage-puljua? Jotenkin tulit mieleen, kun selailin niiden tarjontaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin kiitos vinkistä - en seurannut, mutta nyt seuraan! Vaikutti kiinnostavalta, en ollutkaan törmännyt tuohon aiemmin. Kiiz! ;)

   Tuo lamppusysteemi on tosi kätevä, JOS pullonsuu on just oikeankokoinen. Nuo maljakon suuthan ovat pullonsuuta leveämmät, joten mies tekin niihin välikappaleet, jotta saatiin tukevat ja turvalliset valaisimet. Pienempi valaisinhan oli mulla käytössä jo aiemminkin, mutta siihen olin tehnyt omia viritelmiä, jotta lampunpidike pysyi paikallaan.

   Mutta kyllähän hätä keinot keksii. Jos sisustaja haluaa tietyn lopputuloksen, niin sisustajahan saa sen! Pientä mielikuvistusta vaan peliin ja vaikka pullo Clas Ohlsonille mukaan, niin voi siellä testailla. Mullakin oli kumpikin maljakko Ikeassa mukana, kun mallailin sopivia varjostimia. Eikä tarvinnut palata palauttamaan väärää ostosta! :)

   P.s. Vink, vink, ne mun sammaleenvihreät tyynyt on muuten Jyskistä.

   Poista
 2. Olen instassa ihaillut sun kuvia jo pidempään, joten oli iloinen yllätys päätyä sun blogiin! Teillä on kaunis koti👍 ja kiva lukea tätä kautta sun diy-projekteista😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna - ihana kuulla ♥ ja tervetuloa myös tänne blogin puolelle! On aina mukava saada palautetta tästäkin kanavasta ja kiva, jos diy- ym. jutut voivat ilahduttaa jotain toistakin.

   Kävin sunkin blogissa ja tuli hirvittävä makeannälkä - njam!

   Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |