kotiliesi

perjantai 26. elokuuta 2016


Tuunaamalla oikea tunnelma

  

Löysin Clas Ohlsonilta kivan lampun, joka koottiin lampunjalasta ja polttimosta halutunlaiseksi. Valitsin betonijalan ja siihen isoimman LED-lampun, mitä kaupasta löytyi. Tämä pari toimi esteettisesti hyvin ja se sai uuden kotinsa olohuoneestamme vanhan puulaatikon päältä.Muuten kaikki näytti hyvältä, mutta yllätyksekseni betoninen lampunjalka hyökkäsi silmille, se oli meille liian kliininen tai jotain... Apu oli kuitenkin lähellä, eli suuntasin  Prisman leluosaston pienoismallien maalihyllylle. Tämä paikka on pelastanut minut niin monelta sisustusongelmalta! Valitsin tummanharmaan mattamaalipurkin (hinta vain 2,95 €!) ja tuputtelin pienellä pesusienen palasella maalia betonikuutioden kulmiin, pitkille reunoille sekä varovaisemmin tasaisille isoille pinnoille. 

Hmmm, vuorokauden lopputulosta katseltuani totesin, että ei hyvä, liian tehdynnäköinen. Siispä suunta uudestaan kohti Prismaa. Nyt mukaan lähti beigen ja vihreän vivahteella oleva vaaleanharmaa maali, mattaisena tietty sekin. Sitten uusi tupsuttelukierros ja vihdoin alkoi lopputulos miellyttämään vaativaa silmää. Nyt lamppu betonijalkoineen sulautuu hyvin ympäröivään sisustukseen, eikä nouse esille liian kovana kontrastina.

 
 


Nyt ollaan taas)yhtä diy-kokemusta rikkaampia ja lisäksi vielä uniikin lampun omistajia. :) Kyllä tuossa lampun valossa passaa lueskella ja hei muuten - aloittaa viikonlopun vietto!
 

 
 
Tulevana viikonloppuna kuopiolaisia hellitään eri tapahtumilla. Ohjelmassa on Sataman yötä, Satoa -Food Festival ja Rompepäivät. Voitte vaan arvata, mihin tällainen vanhan tavaran hamstraaja suuntaa... Rompepäivät; here I come!

Satoi tai paistoi, ei väliä  - pidetään mieli silti aurinkoisena! :)

Mirkka
4 kommenttia:

 1. Näppärästi muuttui betonin pinta uudeksi! Hyvin tuputeltu :) Mä olen "maalannut" betonin pintaa askartelumaalilla. Tämä sun käyttämä maali toimii siis myös hyvin, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös: kiitos askarteluliima-vinkistä! Tähän mun ratkaisuun olen päätynyt lähinnä siksi, että se on helppo hankkia samalla kuin ruokaostoksetkin. ;) Ja purkki on sopivan pieni moneen pieneen viilaukseen. Tuo lampunjalka on nyt meille passeli, enää ei hypi silmille. ;)

   Poista
 2. Kiitos tosiaan vinkistä! Pyörittelin tänään prismassa kahta lyhtyä, joista toisen metalliosat on mun kotiin ihan väärän värisiä. Sit muistin tän sun eilen lukemani tekstin, marssin sinne pienoismaalihyllylle ja nappasin maalipurkin matkaan! :) Ja ne kaks lyhytä toki myös!

  Ja hei, kiitos insta-ylläristä <3 Toivotaan onnea arvontaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että on voinut olla omilla pienillä ideoillaan toiselle avuksi! :)
   P.s. Tuliko nyt sopivanvärinen lyhty? ;)

   Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |