maanantai 17. huhtikuuta 2017

Toinenkin työpiste makuuhuoneeseen


ikea, ikea työpöytä, ikea fjällbo, fjällbo
 
ikea, ikea fjällbo, ikea kullaberg

Kun reilua 80 neliötä asustaa yksi koululainen ja kaksi työssä käyvää opiskelijaa, on lienee itsestäänselvää, että työtilaa on liian vähän.

rustiikki, teollisuustyyli, teollisuustyylinen, industrial, nahkaremmi

Mies aloitti opiskelunsa viime syksynä ja tuolloin yöpöytänä toiminut vanha Singer-ompelukone tuunattiin tietokonepöydäksi - toimii! 

sängynpääty, ladonlaudat, industrial, teollisuus

 ikea, pullonkorkit, nahkaremmi, tuunaus, diy, tee-se-itse

makuuhuoneen sänky, sänky, sängynpääty

Mutta mistä rouvalle työskentelytila koulutehtäviä varten? Meidän neidin kirjoituspöydän ääreen ei tulisi mieleenkään mennä, niin täynnä se on kaikkea "ei saa heittää pois!" -pikkusälää. Niinpä olen alistunut kohtalooni ja kasannut joka kerta tehtäviin liittyvät materiaalit, välineet ja kannettavan keittiönpöydälle - ja illalla pois. Huh, sanon minä.

Vaikka mielikuvitukseni ei mielestäni ole sieltä aivan köyhimmästä päästä, niin nyt ei silti raksuttanut. Ei sitten yhtään. Vaikka kuinka mietin työtilaratkaisua, niin mieleen ei tullut yhtään mitään, ei edes kokeilun arvoista. Kunnes. 

makuuhuone

riisikori, kynäteline

kaktus, pikku kaktukset

Menin nettiin, googletin "ikea työpöydät" ja siinähän se sitten oli: meidän makuuhuoneen toiseen reunaan täydellinen työtilaratkaisu! Aikaa ei ollut tuhlattavaksi, joten pikainen mittanauhan pyöräytys makuuhuoneessa. Kun visio iskee, niin silloin on laitettava töpinäksi. Jos turhan tarkkaan mittailee, voi huomata, ettei mielessä kaavaillut ideat toimikaan ja sehän nyt ei vaan sovi. Piste. Kun kuningasidea iskee, niin se on tarkoitettu vain ja ainoastaan toteutettavaksi, eikä silloin todellakaan peruta loistavia suunnitelmia! Samaa mieltä? ;)

Tuotteet lapulle ylös, auton nokka kohti Ikeaa ja sieltä löytyi kaikki tarvittava: työpöytä ja -tuoli, hylly, valaisimet ja vielä pisteenä i:n päälle täydellinen metallilaatikosto. Laatikoston löydettyäni huoneen mitat oli jo unohdettu, mutta vankkumaton sisustussilmä(?!?) sanoi, että laatikosto kyllä mahtuu suunnitellulle seinälle ja että se täydentää kokonaisuuden. Ja niinhän se tottavie täydensikin!

rustiikki, kallo, pääkallo, maskuliininen sisustus

sänky, sängynpääty

sulka, höyhen, unisieppari, dreamcatcher

Nyt kun työpöydän ääressä on tehty pari koulutehtävää ja päästy blogipostauksen osalta jo näille viimeisille merkeille, niin täytyy todeta, että olipahan vaan onnistunut sisustuspäivitys. Ja aikaa vision saamisesta ja valmiiseen (työ)huoneeseen meni vajaa päivä, joten olen suoritukseen vallan tyytyväinen. Kuten lopputulokseenkin: yksi makuuhuone, kaksi työpistettä, eikä yhtään ahdasta tai muuten estetiikannälkäistä silmää häiritsevää. 


ikea, ikea säilytys

vanhat pullot, ruskea lasipullo, juuttinaru, sulka, höyhen

vanha tuoli, nahkatuoli, nahkalaukku, koululaukku

Inspiroivin sisustuspäivitysterveisin

- Mirkka -
10 kommenttia:

 1. Onpas kyllä näppärästi hyödynnetty neliöt ja ratkaistu ongelma! Olen aina ajatellut, että en missään nimessä halua työpistettä makuuhuoneeseen, mutta nämä kuvat nähtyäni en enää olekaan yhtä ehdoton asian suhteen - näyttää nimittäin erittäin toimivalta eikä todellakaan häiritse silmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos ihanasta palautteesta! Olen kieltämättä itsekin aivan samaa mieltä ja tykkään lopputuloksesta kympillä. Ja mikä oli yllättävintä, niin yhden valkoisen yöpöydän ja tason poistaminen huoneesta ja tilalle nämä mustanpuhuvat kalusteet, niin huoneessa on nyt huomattavasti enemmän tilan tuntua kuin aiemmin. Ja mikä parasta: Minulla on nyt ihka ikioma työpiste! :D

   Poista
 2. Melko rivakkaa toimintaa! Ja onneksi miellä on aina ikea! :) Mulla tuo gäppi ajatuksen ja toteutuksen välillä saattaa venyä välillä melkoisen pitkäksi. Työtila varsinkin on aina jotenkin tosi ongelmallinen. Siksi mullakaan ei varmaan sellaista ole lainkaan, paperit levitellään milloin minnekin ja lopputulos on sekasotku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, nyt ei turhia haaveiltu saatikka harkittu! Mutta kai se olikin juuri sitä, kun visio tuli niin voimakkaasti ja passelit kalusteet löytyivät melkein liiankin helposti (eivätkä olleet hinnalla pilattu!), niin uskalsi tehdä tällaisen nopean ratkaisun. Olen kyllä kiitellyt jo useampaan kertaan tätä sisustuspäivitystä; on juhlaa tehdä töitä oman koneen ja oman pöydän ääressä. Ja kaiken lisäksi ikkunan edessä, jolloin välillä voi lepuutella aivonystyröitään ja katsella horisonttiin. :)

   Poista
 3. Hieno tuli ja tosi kiva tyyli muutenkin :) Täytyykin tutustua blogiisi oikein ajan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli! Onpa mukava kuulla ja oikein kiva nähdä, että täällä käy uusiakin lukijoita - tervetuloa vaan ja tutustule ihan rauhassa! :)

   Poista
 4. Heippa Mirkka!

  Haluaisitko äänestää Suomen kaunein opiskelijakoti kilpailussa? Ensin valitaan voittaja Helsingin seudun osallistujista, joka jatkaa kilpailemaan koko Suomen kaunein opiskelijakoti tittelistä.
  Voit äänestää tykkäämällä osallistumisvideosta Facebookissa.

  Sinun kotisi on ollut suuri inspiraation lähde omalle sisustukselleni. Minun osallistumisvideoni löytyy alla olevasta linkistä! :)

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1405274416177742&id=213820725323123

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä mukavasta yhteydenotosta! "Kävin teillä kylässä" eli katsoin videosi ja tietenkin annoin ääneni. Onnea kisaan! :)

   Poista
 5. Hello, beautiful room! Can I please ask if you are happy with your FJÄLLBO IKEA table? is it big enough for working? Is it good quality? Thank you so much. Kata

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen huone. Tykkään tuosta sisustuksesta. Teollisuuskalusteet ja sen tyyliset käyvät moneen. Minulla on haaveissa hankkia joitain semmoisia meidän kodinhoitohuoneeseen. Industriaalinen tyyli on jotenkin moderni ja ajaton.

  VastaaPoista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |