sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Jouluhuuman herättävä kirja - ja arvonta!En ole koskaan ollut varsinainen jouluihminen. En oikeastaan mikään juhlapyhäihminen. Minua alkaa ahdistamaan, kun esim. joulu lähestyy ja pitäisi ruveta miettimään kortteja, koristeita, lahjoja, ruokia ym. jouluun liittyvää. Sama pätee synttäreihin, pääsiäisiin, vappuihin, juhannuksiin ja mitä niitä nyt on. Mutta kun itse juhlahetki tulee tarpeeksi lähelle, sanotaan vaikka viikon päähän, fiilis iskee ja sitten mietitään kaikki viimeisen päälle; kynttilät, koristeet, servetit... Pienintä yksityiskohtaakin myöten kaiken pitää mätsätä täydellisesti yhteen, niin esteettisesti kuin kulinaristisestikin. 

Taidankin olla jonkin sortin loppukirijuhlapyhäfiilistelijä. ;) Luulin, että sama on edessä tänäkin vuonna; joulu tulee, mutta fiilis odotuttaa itseään. Mutta ei, elämä osaa todellakin välillä yllättää. Tai paremminkin kirja osasi yllättää. Ilona Pietiläinen on tänäkin vuonna julkaissut ihanan joulukirjan ja kun kirja tuli postista, avasin paketin ja se oli siinä: JOULUFIILIS!Satumainen joulu -kirja sisältää joulun kauneimmat sisustukset ja herkullisimmat reseptit. Kun heti kirjan ensimmäisillä sivuilla Ilona heittää yläfemmat Neilikka-koiransa kanssa, niin lukemista ei todellakaan voinut jättää siihen, vaan kirja oli ahmittava kerralla loppuun asti. Kirja on täynnä tunnelmallisia ja persoonallisia joulukoteja ympäri Suomea, veden kielelle nostattavia kuvia sekä ruokahalun herättäviä reseptejä perinteisistä ja uudemmista jouluherkuista. 
Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka ihmiset viettävät joulujaan; niin samanlailla, mutta silti niin erilailla. Ja meillä on vielä se kolmas tapa; meidänlailla. Ai että, kun pääsisikin jo suunnittelemaan tämän vuoden joulukoristelua ja tekemään meidän perheen jouluperinteisiin kuuluvia herkkuja! 

Huomasitteko? Se todellakin iski: JOULUFIILIS!Jos sinuun ei ole vielä iskenyt, niin nyt siihen olisi hyvä mahdollisuus. Sain nimittäin arvottavakseni yhden Ilonan Satumainen joulu -kirjan ja juuri sinä voit olla onnellinen voittaja. Arvonta alkaa just nyt ja päättyy sunnuntaina 22.10. ennen nukkumaanmenoa. 

Olet mukana arvonnassa kommentoimalla alle, oletko jouluihminen vai et. Halutessasi voit avata hieman omia jouluperinteitäsi, jos sinulla on sellaisia. Olisi ihana kuulla, mitä missäkin puuhaillaan jouluisin. Olet mukana yhdellä arvalla jos olet blogini lukija, ja kahdella arvalla jos seuraat Instagram-tiliäni mirkka.newcomer. Kerrothan monellako arvalla osallistut ja laitathan kommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi, jotta kirja varmasti tavoittaa uuden omistajansa.


♥ Arpaonnea ja glögintuoksuista joulunodotusta! ♥


9 kommenttia:

 1. Mikaela Takala15.10.2017 17.45

  Tämä jouluihminen ilahtui kirjoituksestasi ja vinkistäsi tähän joulukirjaan.
  Joulukirjoja ei ole koskaan liikaa.
  Meidän joulu vähän riippuu, missä olemme. Olemme vaihtaneet esim asuinmaata muutamaan otteeseen ja täytyy myöntää että aina uudesta asuinmaasta yritän "napata" jotain meidän jouluun. Tulee jouluihin uusia tapoja jotka tuovat muistoja eri maista. Muistot ovat ehkä enemmän koristeiden ja ruoan muodossa. Jouluun vaikuttaa myös se, olemmeko mieheni kanssa kahdestaan, vai saammeko lapset kolmesta eri maasta viettämään joulua kanssamme. Viime vuonna näin onnellisesti oli... muutama pyrähdys lentokentälle ja sain kaikki lapset luoksemme.
  Jään nyt jännityksellä odottamaan arvonnan tuloksia - josko tulisi jouluun uusia juttuja tämän kirjan vinkeistä ;)
  Osallistun kahdella arvalla, eli aloin seuraamaan myös instagram tiliäsi.
  Toivottavasti viesti voitosta tulee sähköpostiosoitteeseeni mikaela.takala@gmail.com

  VastaaPoista
 2. No, todellakin jouluihminen. Tää pahenee vaan vuosi vuodelta!�� Perinteisiin kuuluu lapsille itse tehty tavarakalenteri, lattiasta kattoon siivous, ystävien kanssa ruokailu aatonaattona. Näiden lisäksi tietysti kaikki joululeivonnaiset, joulukuusi, glögi...
  Mukana kahdella arvalla!
  k.kanerva@hotmail.fi

  VastaaPoista
 3. Oi kuulostaapa ihanalta kirjalta! Minä olen joulu- ja muukinpyhäihminen kyllä, mutta enemmälti sisustuksen ja tunnelman kautta. Äidin luona vietämme joulut ja hän vastaa ruuista, mutta nyt tänä jouluna olisi ihana ottaa enemmän vastuuta tarjoiluista. Ainakin herkkujen osalta! Haaveilen isosta, vanhasta hirsitalosta, minne mahtuisimme koko lähisuku - minun ja mieheni perheet läheisineen. Nyt joudumme viettämään pyhät aina erillään, eri paikkakunnilla kun kenenkään kotona ei ole tarpeeksi tilaa :/ Osallistun kahdella arvalla! -Riikkabee riikka.mehilainen@gmail.com

  VastaaPoista
 4. No todellakin olen JOULUIHMINEN! Haluaisn tuon kirjan ;)

  VastaaPoista
 5. Olen ehdottomasti. Ensimmäiset joulumuistot kolmevuotiaasta. Aloittelen lahjalistojen teon heti joulun jälkeen, aina kun ideoita tulee. Koristeet saavat odottaa joulukuun alkuun. Kaksi arpaa, instan kautta tulin :)
  Umala272 at gmail com

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen jouluihminen ja rakastan lukea joulukirjoja ja -lehtiä. Väkästän adventtikynttilöitä, joulukukka-asetelmia, kransseja, paketteja, kortteja ja piparitaloja koko joulukuun. Joulun jälkeen tulee vähän ontto olo, mutta onneksi viherpeukalo voi alkaa fiilistellä päivän pitenemistä ja kasvukauden lähestymistä heti joulun jälkeen. Seuraan myös Instatiliäsi, eli mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 7. Houkuttelevan näköinen kirja! Olen ilman muuta jouluihminen ja mukana kahdella arvalla. Rakastan joulun odotusta ja yritän vielä hetken pantata tuota kaapissa odottavaa glögipulloa. Ekat vihreät kuulatkin on jo ostettu😅 Mulle joulun odotus on tärkeämpi kuin itse aatto; makuja ja tuoksuja, iltoja kynttilän valossa respeptejä selaillen, hyasintteja ja jouluruusuja, koristeiden ripottelua kotiin❤️
  Jos arpaonni suosii: hannanparempi@gmail.com.

  VastaaPoista
 8. Oi kyllä, olen jouluihminen! Ja mukana kahdella arvalla. :) Joulu on juhlista ainoa, jota odotan. Kaikki muut aiheuttaa juurikin tuota kuvailemaasi ahdistusta. Mulle joulussa on kyse oikeastaan vain ja ainoastaan siitä joulufiiliksestä, kodin lämpöön käpertymisestä ja siitä, että saa hetken vain olla. Koristelut ja ruuat ja kattaukset on sitten asia erikseen, joulufiiliksen voi saavuttaa ilman niitäkin. Mutta joulukukkia pitää olla, ne on must! :)

  VastaaPoista
 9. Olen jouluihminen, mutta maltillinen. Ei mitään pakkoa, kiirettä yms. vaan ihan oman fiiliksen mukaan laitan pientä kivaa niin pöytään kuin muutenkin kotiin. Kahdella mukana. huopalintu@gmail.com

  VastaaPoista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |