perjantai 23. marraskuuta 2018

Joulun etkot ja vähän erilainen joulun väripaletti


Olen tainnut jo aiemminkin mainita, etten ole suurenluokan jouluihminen. Nautin kyllä joulunpyhistä satasella ja kaikki on laitettu vimpan päälle, jopa kattausta harjoitellaan etukäteen. Mutta muuten virittäydyn jouluun vasta viime metreillä ja joulu riisutaan mieluusti jo tapanina.

En tiedä, mikä minua ahdistaa joulussa. Tai tiedänpäs. Minua ei ahdista itse joulu, vaan joulunalusstressi ja pää kolmantena jalkana -hössötys. Niinpä olen iän karttuessa rauhoittunut joulurintamalla ja pyrkinyt ottamaan rennommin. Joulupöytään ei tarvitse laittaa kaikkea mahdollista vaihtoehtoa, vaan perheen suosikkipöperöt riittävät. Lahjoja  ei tarvitse ostaa koko suvulle, vaan oma perhe ja varsinkin lapsi on se tärkein. Meille aikuisille kun riittää rauhallinen yhdessäolo ja lapsen riemun seuraaminen. Yököttävän kliseistä, mutta niin totta.


Onkin hieman erikoista, että olen jo marraskuussa virittänyt kotiini joulun etkot, mutta tälle on hyvä syy. Pääsin kertomaan erääseen lehteen sisustusbloggaamisestani ja juttua varten piti ottaa jouluisia kuvia. Maljakon kuivat oksat vaihtuivat männynoksiin ja joulupalloihin. 

Meidän perheen joulu ei ole perinteisen punainen vaan olen ihastunut mausteisiin, ripauksen itämaista tunnelmaa tuoviin väreihin. Syvä burgundinpunainen, petroolinsininen, okrankeltainen ja pähkinänruskea valtaavat meidän joulun väripaletin. Tähän kaveriksi tummanpuhuvia kruunukynttilöitä, niin voin luvata, että joulutunnelma on vallannut kodin.


Kun lehtikuvat oli otettu, riisuin joulun heti pois, jotta itse H-hetkellä kaikki tuntuu ainutlaatuiselta. Ja tiedättekö mitä? Kun kalenteri näyttää aatonaattoa, niin siinä vaiheessa tällaisen paatuneimmankin 'ei niin joulutyypin' on vallannut fiilis, joulufiilis. ♥ 


Ihanaa H-hetken odotusta & värikästä valmisteluaikaa!

- Mirkka -

 

4 kommenttia:

 1. Tuntuu kuin olisin lukenut omia mietteitäni. Joulu on ihana, mutta en kestä kuukausien valmisteluja ja hössötystä. Meillä laitetaan pikku hiljaa yhdet valot, vähän kynttilöitä, havuja maljakkoon...eikä ole joulunpunaista. Messinkiset kynttilänjalatkin ovat mielestäni hyvin jouluiset, pähkinät kupeissa ja kävyt vadeilla.
  Nyt kun olemme reissussa, pääsee suoraan kotiintultua laittelemaan näitä juttuja, mutta vielä ne eivät häiritse mieltä.
  Leppoisaa valmisteluaikaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Maarit! :) Välillä tuntuu, että olen ainoa, joka ei syty joulusta satasella - ja jo marraskuun puolella. Meidän kodin joulun tekee aivan samat asiat kuin teilläkin, ja joka joulu pienemmin ja pienemmin. Kynttilänvalo itsessään tekee tunnelmalle jo ihmeitä ja siihen kauniisti katettu joulupöytä - niin avot!

   Ihanaa matkaa ja sitä itseään: joulua! ♥

   Poista
 2. Kauniita sävyjä teidän kodissanne. Joulun tunnelmaan ei sitä punaista tarvita; se syntyy kyllä muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä - joulua ei tehdä tietyillä väreillä vaan ihmiset tekevät sen lopullisen oikean tunnelman! ♥ Ja iso kiitos Hanna! ♥

   Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |