tiistai 22. tammikuuta 2019

Trendikkäät sisustusheinät - järven jäältä!

 

Mitä sisustusaddiktoitunut perheenäiti bongaakaan pulkkamäkiretkellä? No sisustuselementtejä tietenkin! 

Olimme koko perhe pulkkamäessä Kallaveden rannalla ja huomasin rannan tuntuman tuuhean heinikon. Tuon samaisen, jota kesäisin himoiten katselen; kuinka nopeasti siitä saisikaan kerättyä massiivisen heinäkimpun! Ranta on laajalta alueelta heinien valtaama, mutta kesäisin ongelmana on vesi; liian märkää, liian syvää ja liian kivikkoista. Mutta talvellapa tuota ongelmaa ei ole, vaan heinikko oikein kutsuu luokseen! Niinpä pulkkailu sai hetkeksi jäädä, kun lähdimme koko perhe heinänmetsästykseen. Kieltämättä oli aika jännä fiilis mennä jäälle yli parimetristen heinien sekaan. Jäiset heinänvarret katkesivat helposti ja saimme nopeasti kerättyä todella suuren heinäkimpun. Kotona heinät lämpimälle kylppärin lattialle sulamaan ja seuraavana päivänä asetelmaa suunnittelemaan. Helppoa kuin heinänteko, heh heh! 


Jo heiniä kerätessä visiona oli laittaa ne vanhaan ruskeaan AIV-lasipulloon. Heiniä oli niin paljon, että kimppu juuri ja juuri mahtui pullon kaulasta sisään. Ja kun koko nippu oli saatu pulloon, huomasin, että heinät olivat liian lyhyitä - kimppu näytti lähinnä liian tiukkaan ahdetulta heinätumpulta. 

Mikä avuksi? Tietty uusi retki jäälle ja nyt mukaan otettiin  oikein useammat saksetkin, jotta heinien katkaisu kävisi vieläkin näppärämmin. Heinät katkottiin niin juuresta kuin lumipeite mahdollisti, joten heinät olivat yli kaksimetrisiä. Kotimatkalle lähti aikasen komia ja ohikulkijoiden huomion herättävä kimppu!


Kuivatuksen jälkeen asettelin pitkät heinät löysästi pulloon ja nyt lopputuloksesta tuli ainakin meidän perheen sisustussilmiä miellyttävä. Pullossa on vuosien ajan ollut koukeroisia koristeoksia ja välillä olen ollut halukas luopumaan koko pullosta, mutta heinät on mukavaa vaihtelua ja nyt pullokin näyttää tosi mieluisalta. 

Ja mikä tässä kaikessa oli parasta? No halpuus ja helppous tottakai! Trendikkäät "pampaheinät" täysin ilmaiseksi ja kaupan päälle sai vielä pakkasen punoittamat poskenpäät!


Piristävin pakkasterkuin

- Mirkka -

4 kommenttia:

 1. Hei, olen myös Kuopiosta ja tuo onkin oiva idea hakea heinät vänärin rannasta. Otitko uimarannan puolelta vaiko kuopionlahden puolelta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piitu ja kiitos viestistä - näitä on aina ihana saada! ♥

   Meidän heinät on Vänäriltä, siitä Brahen leikkipuiston kohdalta. Puiston reunalla on pulkkamäki ja sieltä bongasin nämä heinät. Kannattaa tosiaan käväistä heinänhakureissulla, tosi helppo oli kerätä iso kimppu, ja vielä kun otat sakset mukaan, niin homma helpottuu entisestään. :)

   Poista
 2. Piti lisätä vielä, että olen kysellyt kukkakaupoista pampaheiniä mutta ainoastaan Kauppakadun alapäässä olevaan kukkakauppaan on tulossa lisää, Heillä on niitä kuulemma ollutkin,mutta olivat olleet kovin kysyttyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Olen monesti ajatellut, että käväisen jossain kukkakaupassa kysymässä pampoja, mutta olisi varmaan ollut turha reissu. :( Eiväthän nämä kotimaiset heinät ihan samaa massiivisuustasoa ole kuin pampat, mutta kyllä minun mielestä isona tai miksei pienempänäkin kimppuna aja saman asian. Ja mikä parasta; nämä olivat täysin ilmaisia! :)

   Mukavaa heinänhakuretkeä!

   Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |