tiistai 26. maaliskuuta 2019

Suuret koristetyynyt sisustuksessa


Askossa oli "kaikki vähintään -50%" -ale ja niinhän siinä kävi, että kotimme sisustus täydentyi suurilla koristetyynyillä. Ihastuin tyynyihin netissä, soitin liikkeeseen ja varasin itselleni kaksi tyynyä. Myyjä halusi jostain syystä laittaa sivuun kaikki neljä jäljellä olevaa (tietoinen myyntitaktiikka?), joten samapa tuo minulle, saisinpahan ainakin valita parhaat päältä. 

Tämä kaikki tapahtui tylsänä "ei mitään tekemistä" -hetkenä, ihan extemporeena ja ilman minkäänlaista mietintäaikaa saatikka akuuttia tyynytarvetta. Tylsät hetket voivat olla vaarallisia ja käydä yllättävän kalliiksi - mutta nythän kaikki oli vähintään puoleen hintaan, eli nou hätä.

Tyynyt vaikuttivat lähes täydellisiltä sohvallemme; ne olivat paksua ja rouheaa poppanamaista kudosta ja värivaihtoehdot vaaleanbeige, suklaanruskea ja tummanharmaa olisivat kaikki käyneet meille. Näin kevään korvalla ihastuin ensimmäisenä vaaleanbeigeen tyynyyn, mutta onneksi sitä ei enää ollut liikkeessä. Seuraavaksi varmin valinta oli tämä tummanharmaa ja tyynyt kotiin tuotuani totesin, että onneksi beiget olivat jo menneet toisiin koteihin. Olkoon keväinen väri tai ei, mutta tämä tumma väri kävi meille paremmin kuin hyvin. 

Väri oli siis valittu, mutta pientä epävarmuutta toi tyynyn koko. 60x60 cm on melko massiivinen sohvalle, mutta ajatus olikin, ettei sohvalla olisi muita koristetyynyjä, ainoastaan päädyissä nämä kaksi suurempaa yksilöä. Mallailin tyynyjä huonekaluliikkeen sohvalle ja lopullinen päätös oli tehty; nämä lähtevät meille!


Kun olin maksanut uudet sohvan tyynyt, heräsi ajatus isokokoisista tyynyistä myös sängyn päädyssä. Samaiset tyynythän kävisivät hienosti makuuhuoneeseen, kun sängyssämme ei ole päätyä. Sängynpäätynä ovat toimineet neljä 50x50-koristetyynyä ja kolme nukkumatyynyä, pieni tyynymeren alku siis. Huoneen ilme rauhoittuisi kummasti, jos päädyssä olisikin nukkumatyynyjen lisäksi vain kaksi suurikokoisempaa tyynyä. Siitä se ajatus sitten lähti ja poistuin liikkeestä neljä suurta sisustustyynyä rikkaampana (myyjän varaus-/myyntitaktiikka siis toimi). 

Kotiin tultuani heitin tyynyt sekä sohvalle että sängylle, ja melko isoilta ja jäykiltähän ne näyttivät. Mutta nyt kun tyynyt ovat kunnolla kotiutuneet, tehdaskäsittelyn jäljiltä pehmentyneet ja oma sisustussilmä on niihin tottunut, niin enpä enää vaihtaisi niitä pienempiin.


Ja juuri kun makuuhuoneen sänky päivittyi uusilla tyynyillä, saa rouva päähänsä, että sänky kaipaa sittenkin ihan oikean päädyn. Sellaisen DIY-version, jonka mies näppäränä kaverina rouvalleen loihtisi. Ja mielellään mahdollisimman nopeasti tietenkin.

Noh, katsellaan, mihin tuon nikkarointiprojektin kanssa päädytään, mutta siihen asti nautitaan tällaisestä sängynpäädystä ja sohvalla loikoillaan isojen tyynyjen pehmeässä syleilyssä.

Ei yhtään huonompi heräteostos -terkuin

- Mirkka -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |