tiistai 14. toukokuuta 2019

Vinkkejä julisteilla sisustamiseen - ja yllätys!


[ Postaus on kaupallinen yhteistyö Poster Storen kanssa ]

Olen aina pitänyt taidejulisteilla sisustamisesta, mutta viime aikoina olen oikein kunnolla herännyt siihen, kuinka helposti ja nopeasti niillä voi muuttaa tilan tunnelman tai vaikka koko tyylin. Olen aiemmin kertonutkin, että toiset vaihtavat vuodenaikojen mukaan verhoja ja mattoja, mutta meillä vaihtuvat julisteet ja kehykset. Tosin neljä vuodenaikaa eivät oikein meinaa riittää, vaan tauluja vaihdellaan nykyisin huomattavasti tiheämmin...

Ja mikäs niitä on vaihdellessa, kun julistetarjonta on niin laaja; tyylejä löytyy laidasta laitaan ja jokainen löytää varmasti omansa. Sain yhteistyön kautta valita Poster Storen valikoimista sisustukseemme sopivia julisteita kehyksineen ja valinta ei todellakaan ollut vaikeaa. Tai noh, jos rehellisiä ollaan, niin ehkä pientä valinnanvaikeutta oli ilmassa. Olisin nimittäin voinut kotiuttaa meille vaikka kuinka paljon brändin tuotteita, niin ihania julisteita Poster Storella on tarjolla. 

Julisteita selatessa huomasin heti, minkä kohdalle pysähdyin normaalia pidemmäksi aikaa ja mikä kuva puhutteli sisäistä sisustajaani. Ja se oli sitten siinä: julistevalintani.
 

Koska julistetauluilla saa helposti ja nopeasti ihmeitä aikaan, halusin jakaa teillekin vinkkejä seinätaiteella sisustamiseen. Tämän lisäksi tekstin lopussa odottaa ihana yllätys!

Kotiimme on kertynyt jo kiitettävä julistekokoelma ja kuvat kehyksissä vaihtuvat joskus jopa parin viikon välein. Erilaisten sisustusesineiden ja -elementtien  säilytys voi tuottaa joskus päänvaivaa, mutta julisteiden kanssa tätä ongelmaa ei ole. Yksi arkistointimenetelmä olisi laittaa julisteet niille tarkoitettuihin pahviputkiloihin, mutta minä säilytän julisteet kehyksissä, esillä olevan julisteen alla. Juliste pysyy tällöin suorana ja se on helppo ottaa taas esille, kun juuri sen kuvan aika taas koittaa.


Aiemmin ripustin julistetaulut aina seinille, mutta nykyisin laitan niitä erilaisille tasoille tai isompia tauluja ihan vaan lattialle seinää vasten nojaamaan. Tilan katseenvangitsija ei kaipaa aina seinille asettelua, vaan sen voi laittaa esille lähes minne vain. Näin taulut ovat paljon monikäyttöisempiä, kun niitä voi vaihdella tilasta toiseen, eikä paikka ole sidottu siihen, mihin ruuvi on aikoinaan seinään ruuvattu. Kuten kuvistakin näkyy, ovat nämä Poster Storen julisteetkin kierrelleet jo pitkin kotiamme ja aina ne näyttävät siltä, kuin ne olisi hankittu juuri siihen paikkaan - aina näyttää hyvältä!

Hankin yleensä samankokoisia taidejulisteita, jolloin voin käyttää niihin jo aiemmin hankittuja kehyksiä. Kehyksiä minulta löytyy parissa kolmessa koossa mustina, alumiinisina ja pähkinänvärisinä, joten jokaiselle kuvalle löytyy aina passeli kehys. Ja jos sattuu, että tietty kuva ja kehys eivät ole samaa kokoluokkaa, voi avuksi ottaa kehyskartongin, jolla pienen kuvan saa natsaamaan "liian isoon" kehykseen - näppärää. 

Samojen kehysten käyttäminen on myös taloudellista sekä tilaa säästävää, kun jokaiseen julisteeseen ei tarvitse olla oma kehys, vaan kehykset kiertävät julisteelta toiselle. Bonuksena kierrätyksessä on vielä se, että kehystä vaihtamalla julisteen kuvakin voi näyttää ihan erilaiselta, aivan uudelta. 


Poster Storen graafiset julisteet ovat niin pelkistetyn kauniita, että ne ovat yksitellenkin todella näyttäviä huoneen huomionherättäjiä. Tai graafista tyyliä voi yhdistää rohkeasti muihin aiheisiin, antaa luovuuden pursuta ja kerätä seinälle vaikka usean erikokoisen, -muotoisen ja -tyylisen taulukollaasin - välillä vaan "more is more". Poster Storen nettisivuilta löytyy vinkkejä tauluseinien kokoamiseen - kannattaa käydä kurkkaamassa ja inspiroitumassa.

"Tsadaa!", nyt vihdoin on sen yllätyksen aika! Minulla on nimittäin ilo jakaa teille -30 %:n alennus Poster Storen verkkokauppaan koodilla mnewcomer30. Alennus on voimassa ajalla 14.-28.5. ja koskee muita paitsi Selection-julisteita ja kehyksiä.

Olisiko nyt aika näyttävälle taulukollaasille vai kaipaako jokin kotisi kolo oman pienen seinätaiteensa?


Taideterkuin

- Mirkka -Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |